Miroslav Lajčák prijal honorárnych konzulov pôsobiacich na Slovensku

NETKY.SK • 21 November 2018, 09:58 • 2 min
Miroslav Lajčák prijal honorárnych konzulov pôsobiacich na Slovensku

Bratislava- Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák dnes (20. novembra 2018) prijal honorárnych konzulov pôsobiacich v SR.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti uviedol, že takýto typ stretnutia vníma ako vhodnú platformu na zdieľanie informácií o témach spoločného záujmu. Zároveň informoval honorárnych konzulov o svojom ročnom pôsobení vo funkcii predsedu 72. Valného zhromaždenia OSN. Predmetom diskusie bola aj aktuálna situácia v rámci EÚ, vrátane odchodu Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska z „európskej rodiny“.

 

„Sme v záverečnej fáze celého procesu. Podarilo sa vyrokovať text, ktorý je najlepším možným scenárom pre obe strany, pretože minimalizuje negatívne dopady na občanov a podnikateľov na oboch stranách,“ dodal na margo brexitu M. Lajčák.

 

Pokiaľ ide o európsku budúcnosť Slovenska minister akcentoval, že v našom záujme je držať sa v integračnom a hodnotovom jadre EÚ. Šéf slovenskej diplomacie ďalej informoval honorárnych konzulov o hlavných úlohách rezortu v najbližšom období, medzi ktoré okrem iného zaradil blížiace sa predsedníctvo SR v OBSE, v ministerskej rade OECD ako aj aktuálne predsedníctvo vo V4. M. Lajčák taktiež zdôraznil, že ministerstvo venuje permanentne systematickú pozornosť konzulárnej agende v rámci asistencie našim občanom v zahraničí, pričom aktuálna bezpečnostná situácia kladie zvýšené nároky na zahraničnú službu v tomto smere.

 

Zároveň dodal, že slovenská diplomacia pripravuje personálne posilnenie konzulárnej služby v tých štátoch, ktoré predstavujú potenciál pre príchod pracovnej sily na Slovensko v odvetviach, v ktorých je jej nedostatok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona