Miroslav Lajčák pokračoval v účasti fóra iniciatívy Pás a cesta

NETKY.SK • 26 Apríl 2019, 17:27 • 2 min
Miroslav Lajčák pokračoval v účasti fóra iniciatívy Pás a cesta

PEKING - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa v piatok v Pekingu zúčastnil na slávnostnom otváracom ceremoniáli a plenárnych stretnutiach na najvyššej úrovni v rámci 2. fóra iniciatívy Pás a cesta (Belt and Road) za účasti hláv štátov a vlád a ďalších politických lídrov z vyše 150 krajín sveta. O tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ SR).

slovakia

left justify in out

"Táto iniciatíva poskytuje participujúcim krajinám významné príležitosti pre zlepšenie vzájomnej prepojenosti. SR víta všetky iniciatívy na zlepšenie infraštruktúry, ktoré prispievajú k trvalo udržateľnému rastu v eurázijskom regióne. Lepšia a udržateľnejšia prepojenosť je v záujme Európy a Ázie. SR podporuje Stratégiu EÚ zameranú na prepájanie Európy a Ázie prijatú v jeseni 2018, ktorá poskytuje novú platformu pre spoluprácu s ázijskými partnermi s cieľom zlepšiť vzájomnú prepojenosť," uviedol tlačový odbor MZVaEZ SR.

 

 

Ďalej napísal, že najdôležitejšími aspektmi stratégie EÚ sú udržateľnosť (ekonomická, fiškálna, environmentálna a sociálna), komplexnosť (doprava, energetika, digitálne technológie a medziľudské kontakty) a podpora medzinárodného poriadku založeného na pravidlách prostredníctvom multilaterálnych rámcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies