Miroslav Konôpka opäť majstrom Slovenska vo vytrvalostných pretekoch

NETKY.SK • 25 Október 2010, 12:04 • 2 min
Miroslav Konôpka opäť majstrom Slovenska vo vytrvalostných pretekoch

Miroslav Konôpka opäť majstrom Slovenska vo vytrvalostných pretekoch

slovakia

left justify in out

Slovenský automobilový pretekár Miroslav Konôpka sa po dvoch rokoch opäť stal majstrom Slovenskej republiky vo vytrvalostných pretekoch automobilov na okruhu. Stačilo mu na to 3. miesto v záverečných pretekoch sezóny, ktoré sa išli v rámci Invicta Epilógu na Masarykovom okruhu v Brne.
      Konôpka si do svojho Porsche 997 GT3 RSR zobral do posádky skúseného Poliaka Teodora Myszkowského, Čecha Vladimíra Hladíka a Andreja Studeniča. Spoločne boli po troch hodinách na 3. mieste slovenského šampionátu, jeho najväčší súper v boji o titul Rudo Machánek skončil až za ním.
      "Nemohli sme nič nechať na náhodu, stavil som na skúsených pretekárov, ktorí ani pod tlakom neurobia chyby. Opäť sa mi výborne podaril štart, dostal som sa dokonca aj pred Štefana Rosinu, ktorého tam zdržali súperi. 'Štofi' však bol ako vždy veľmi rýchly a potom mi ušiel, no ja som vedel, že musíme dôjsť do cieľa a zabodovať. Tomu sme podriadili našu taktiku," povedal po pretekoch nový slovenský šampión.
      Zimná sezóna sa pre nového majstra nekončí, nasleduje reprezentácie Slovenska na rôznych medzinárodných podujatiach po celom svete. Najbližšie sa Konôpka so svojím tímom ARC Bratislava vydá do senegalského Dakaru na africkom kontinente, kde sa pôjde na novom okruhu Baobabs vytrvalostná šesťhodinovka pod názvom "200 kôl Dakaru 2010".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona