Miroslav Konôpka chce zabojovať o ďalšiu účasť na populárnych pretekoch Le Mans

NETKY.SK • 2 Október 2018, 15:38 • 2 min
Miroslav Konôpka chce zabojovať o ďalšiu účasť na populárnych pretekoch Le Mans

BRATISLAVA - Slovenský automobilový jazdec Miroslav Konôpka a jeho s tím ARC Bratislava nevzdali snahu o účasť na legendárnych vytrvalostných pretekoch 24 hodín Le Mans. Pred ôsmimi mesiacmi to považovali možnú účasť za nereálnu a uzavretú. Po dlhom uvažovaní sa však 56-ročný veterán rozhodol ešte raz zabojovať o účasť na najstaršom vytrvalostnom podujatí.

slovakia

left justify in out

Sklamanie pre slovenský tím prišlo už vo februári na konci sezóny 2017/18 v Asian Le Mans. V celkovej klasifikácii kategórie LMP2 po podujatiach v Číne, Japonsku, Thajsku a Malajzii skončil na tretej priečke. Výberová komisia ACO ako organizátor 24 hodín Le Mans ho na základe kvalifikačných kritérií zaradila len na listinu náhradníkov pre prestížne podujatie. Po premiére v roku 2017 tak stajňa ARC Bratislava na legendárnych vytrvalostných pretekoch tento rok v júni chýbala. "Po sklamaní z Le Mans som už nechcel bojovať v kvalifikácii o účasť na podujatí. Po dlhom rozmýšľaní, aj vzhľadom na svoj vek, som sa napokon rozhodol, že to ešte raz skúsim,“ povedal Miroslav Konôpka.

Cesta na štartovú listinu 87. ročníka slávnych pretekov, ktoré sa uskutočnia 15. a 16. júna 2019, vedie cez kalendár sezóny 2018/2019 v Asian Le Mans Series. Tím ARC Bratislava bude súťažiť v kategórii LMP2 s autom Ligier JS P217 Gibso. Seriál sa začne 25. novembra v Šanghaji a finišuje 24. februára 2019 na medzinárodnom okruhu Sepang v Malajzii. "Kontajner s autom už odišiel do Číny. Posádku tvoríme ja, tridsaťtriročný Brit Darren Burke a 21-ročný Číňan Kang Ling, s ktorým jazdím seriál International GT Open. Je rýchly a talentovaný, v minulosti dokonca testoval aj vo vyššej kategórii LMP1," predstavil Miroslav Konôpka zloženie tímu.

Majiteľ ARC Bratislava obetoval úspešnému štartu v Asian Le Mans Series 2018/2019 októbrový program finále International GT Open v Barcelone. Po desiatich pretekoch mu v triede AM patrilo priebežné druhé miesto. "Mal som šancu vyhrať celkovú klasifikáciu, ale rozhodol som sa riešiť zdravotné ťažkosti. Momentálne sa zotavujem po operácii. Uvidím, ako rýchlo sa dám do poriadku. Zdravie je prednejšie,“ pokračoval Miroslav Konôpka, ktorý vynechá aj osemhodinové preteky Laguna Seca v Kalifornii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona