Miro Žbirka zverejnil videoklip k piesni Dievča (na lásku nie je čas)

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 13:35 • 2 min
Miro Žbirka zverejnil videoklip k piesni Dievča (na lásku nie je čas)

BRATISLAVA - Slovenský hudobník a spevák Miro Žbirka zverejnil videoklip k piesni Dievča (na lásku nie je čas). V novinke použili zábery z módnej šou mladých módnych návrhárov a študentov Peekaboo presents: BYOB Fashion Show, ktorá sa konala 6. apríla v Londýne.

slovakia

left justify in out

O réžiu sa postaral David Žbirka. "Opäť sme sa dostali do situácie, že syn dirigoval otca, ale David bol ku mne slušný a zvládli sme to bez problémov. Už sme zvyknutí. A navyše, neviem, ako sa mu to podarilo, ale zohnal do klipu hádam najkrajšie dievča v Londýne," zhodnotil spoluprácu s úsmevom Miro Žbirka.

Skladba je prvým singlom z pripravovaného spevákovho dvojalbumu, ktorý nahráva v legendárnom londýnskom štúdiu číslo 3 na Abbey Road. Zostavu muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), ktorých si "požičal" od Paula McCartneyho, doplnili stáli spolupracovníci gitarista Pears McIntyre a producent Rob Cass. Spoločne sa podieľajú na všetkých piesňach, ktoré sa dostanú na trh na jeseň na novom slovensko-anglickom dvojalbume. Text piesne Dievča (na lásku nie je čas) napísal Jožo Urban. "Je to jeden zo skvelých textov, ktoré mi doma zostali po Jožovi a čakajú na svoju hudobnú podobu. Prišiel jeho čas a verím, že tak, ako oslovil mňa, osloví aj poslucháčov," povedal o skladbe autor hudby Miro Žbirka. Ten pritom nahral novinku aj v angličtine pod názvom Darling. O text anglickej verzie sa postaral Pete Brown.

 



Miro Žbirka začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí a vydal viacero štúdiových albumov, z ktorých niektoré vyšli aj v angličtine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies