Miro Žbirka zverejnil skladbu Live, videoklip sa nakrúcal vo Francúzsku

NETKY.SK • 17 September 2015, 19:40 • 2 min
Miro Žbirka zverejnil skladbu Live, videoklip sa nakrúcal vo Francúzsku

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Miro Žbirka zverejnil prostredníctvom služby YouTube skladbu Live. K novinke 62-ročný rodák z Bratislavy ponúkol aj videoklip, ktorý nakrútil vo francúzskom Cannes.

slovakia

left justify in out

Autorom textu je Kamil Peteraj, o produkciu sa postaral Rob Cass. Nahrávka sa bude nachádzať na dvojalbume MIRO, ktorý hudobník uvedie na trh v piatok, pričom ho ponúkne na CD nosiči aj ako dvojvinyl. Súčasťou dvojalbumu budú už skôr zverejnené skladby Prišla z Londýna a Fair Play, ktorá je titulnou skladbou rovnomenného filmu režisérky Andrey Sedláčkovej.


Miro Žbirka začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, zahral si v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981) a vydal množstvo štúdiových albumov, z ktorých viaceré vyšli aj v angličtine. Jeho zatiaľ posledným radovým albumom je nahrávka Empatia z roku 2009.

 



Tracklist albumu MIRO Mira Žbirku:
Anglické CD:
1. Suddenly
2. All My Days
3. Following Rain
4. I’m With You
5. The Muse
6. Alive
7. Just You
8. Girl In The Middle
9. I’ve Got A Reason
10. Songs Made Out Of Love
11. Let Me Down Real Slow
12. What A Way To Go
13. That Thing Inside
14. Morning Sun,Evening Star
15. Fair Play


Slovenské CD:
1. Voľný deň
2. Nádej (Iba ty)
3. Live
4. Plán
5. Aká si príťažlivá
6. Prišla z Londýna
7. Fair Play
8. Vianočná (O prímerí)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona