Miro Žbirka skúša program na turné Road to Abbey Road

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 12:43 • 2 min
Miro Žbirka skúša program na turné Road to Abbey Road

BRATISLAVA - Slovenský hudobník a spevák Miro Žbirka skúša v Prahe a Londýne program na turné Road to Abbey Road.

slovakia

left justify in out

Interpret sa v rámci slovenskej časti šnúry predvedie 20. septembra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a o dva dni neskôr v košickej Steel Aréne. Okrem toho zahrá aj 16. septembra v Prahe, 18. septembra v Ostrave a 29. októbra v Londýne. Bratislavský koncert je už vypredaný.


Na skúškach dopĺňajú jeho skupinu v zložení Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman, Aleš Zenkl a Kryštof Mašek aj producent Rob Cass, gitarista Pearse MacIntyre, bubeník Blair Cunningham a textár Pete Brown. "Veľmi ma potešilo, že Blair Cunningham, ktorý hral s Paulom McCartneym a mnohými ďalšími, prišiel na skúšku dokonale pripravený. Bola radosť sledovať, ako hrá skladby z nového albumu Miro (2015, pozn. SITA), ale aj skladby Zažni, či Múr našich lások, ktorá sa mu veľmi páčila, aj keď z nej nerozumel ani slovo. Sústredene spoločne s kapelou pracujeme na tom, aby sme divákom čo najlepšie zahrali skladby, ktoré sprevádzali moju hudobnú cestu až do legendárneho štúdia Abbey Road. Veľmi sa na to teším, ďakujem za veľký záujem a sľubujem, že aj pridáme," povedal 63-ročný Žbirka.


Na slovenských a českých koncertoch sa predstaví aj špeciálna hostka Marika Gombitová, ktorá so Žbirkom pôsobila v kapele Modus. Nahrali spolu napríklad piesne V slepých uličkách, Nespáľme to krásne v nás či Tajnosľubná. Účinkovali tiež v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981).


Miro Žbirka začínal ako člen spomínanej skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, vydal viacero štúdiových albumov, z ktorých niektoré vyšli aj v angličtine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies