Miro Žbirka sa pripomína singlom You´ll Never Walk Alone

NETKY.SK • 2 Máj 2012, 06:47 • 2 min
Miro Žbirka sa pripomína singlom You´ll Never Walk Alone

Miro Žbirka sa pripomína singlom You´ll Never Walk Alone - Celebrity Slovenský spevák Miro Žbirka vzdáva hold futbalistom vlastnou verziou hitu You´ll Never Walk Alone. Legenda československej scény ho uvádza ako singel pri príležitosti blížiacich sa futb

slovakia

left justify in out

img

Slovenský spevák Miro Žbirka vzdáva hold futbalistom vlastnou verziou hitu You´ll Never Walk Alone. Legenda československej scény ho uvádza ako singel pri príležitosti blížiacich sa futbalových sviatkov. V súčasnosti totiž vrcholí anglická Premier League, 5. mája je na programe finále FA Cupu medzi FC Chelsea a FC Liverpool, v sobotu 19. mája bude finále Ligy majstrov medzi FC Chelsea a Bayernom Mníchov a 8. júna sa začnú majstrovstvá Európy vo futbale v Poľsku a na Ukrajine. V tom čase bude Žbirka koncertovať v USA (Hightstown 8.6., New York 9.6., Boston 10.6. a Washington D.C. 12.6.).

Skladba You´ll Never Walk Alone vznikla už v roku 1945 ako súčasť muzikálu Carousel. Jej najznámejšiu verziu nahrala v 60. rokoch skupina Gerry and the Pacemakers. V súčasnosti je pieseň hymnou futbalového klubu FC Liverpool, v ktorom pôsobí aj slovenský obranca Martin Škrtel. Žbirka ju interpretoval už niekoľkokrát, naposledy na aprílovom charitatívnom podujatí Pomozte dětem, ktorý v priamom prenose odvysielala Česká televízia. Na Slovensku ju zaspieval napríklad na vyhlásení výsledkov ankety Futbalista roka.

Miro Žbirka oslávi tento rok svoje 60. narodeniny. Pri tejto príležitosti absolvuje 8. novembra v pražskej O2 Arene narodeninový koncert s príznačným názvom Happy Birthday. Vstupenky na tento koncert sa už predávajú za 490 až 790 českých korún (v prepočte približne 20 až 32 eur). Okrem jeho kapely a symfonického orchestra mu v Prahe budú robiť spoločnosť špeciálni hostia, ktorých mená zatiaľ muzikant nechce zverejniť.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies