Miro Žbirka s turné Road to Abbey Road prichádza na Slovensko

NETKY.SK • 19 September 2016, 17:05 • 2 min
Miro Žbirka s turné Road to Abbey Road prichádza na Slovensko

BRATISLAVA – Veľkým úspechom v pražskej Tipsport aréne v piatok 16. septembra začal Miro Žbirka veľké česko-slovenské turné Road to Abbey Road. Štyri tohtoročné koncerty pokračovali v nedeľu 18. septembra v Ostrave.

slovakia

left justify in out

Už zajtra (20. 9.) sa Miro Žbirka a jeho hostia predstavia na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a turné zakončia vo štvrtok (22. 9.) v košickej Steel Aréne. Bratislavský koncert je už od mája vypredaný, na koncert v Košiciach je ešte niekoľko desiatok vstupeniek v predaji.

 

Slovenský Paul McCartney vystupuje na turné s medzinárodnou kapelou, ktorú tvoria: Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman, Aleš Zenkl, producent zo štúdia Abbey Road Rob Cass, gitarista Pearse MacIntyre, bubeník Blair Cunningham a textár albumu MIRO, Pete Brown, legendárny spolupracovník skupiny Cream, speváčky Martha a Magdaléna Šalamounová.

 

Viac ako dvojhodinový koncert ozdobilo vystúpenie špeciálneho hosťa Mariky Gombitovej. Meky si s ňou po rokoch naživo zaspieval skladbu V slepých uličkách a duet Nespáľme to krásne v nás. Marika sama zaspievala hit Koloseum. Publikum najprv onemelo úžasom a vzápätí ju odmenilo búrlivým standing ovation.

 

„Bolo to veľmi silné. Marika sa vrátila a parádne. Keď Meky ohlásil jej príchod, ani sme nedýchali. Bolo fantastické vidieť ich opäť po rokoch spievať spolu,“ povedal po pražskom koncerte jeden z nadšených divákov.

 

„Všetko bolo dohodnuté, pripravené a nacvičené. Vedel som, že Marika je v šatni, ale keď sa objavila na pódiu, mal som pocit, ktorý sa dá len ťažko opísať. Mnohí neverili a celé tie roky hovorili, že sa to nikdy nepodarí. Ja som stále veril a dúfal. A podarilo sa. Je to fantastický pocit, spievať s Marikou na pódiu po tých dlhých rokoch. Zdalo sa mi, že sa vrátil čas a my sme spolu hrali len prednedávnom. Už sa teším na to, ako si to zopakujeme v Bratislave a Košiciach na mojich koncertoch ale aj na Marikinom veľkom narodeninovom koncerte v októbri,“ povedal pre médiá Miro Žbirka.

 

Podľa českých kritikov to bola „perfektne vygradovaná oslava hudby“ (idnes.cz). To najlepšie z tvorby Mira Žbirku, nové skladby z albumu MIRO, ktorý sa nahrával v londýnskych štúdiách Abbey Road doplní aj pocta hudobným legendám Beatles a Cream s anglickými hosťami turné. Program Road to Abbey Road Tour 2016 sa presunie do Londýna, kde sa 29. októbra turné symbolicky uzavrie.

 

Universal Music vydal 9. septembra, na žiadosť mnohých fanúšikov, limitovanú edíciu 500 kusov LP najväčších hitov 22x2 Best of na dvoch vinyloch. Ako narodeninový darček pre Mekyho, sa na pultoch objaví aj nová kniha od hudobného publicistu Honzu Vedrala s názvom Miro Žbirka zblízka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies