Miro Žbirka navždy! Fanúšikovia legendárneho speváka sa majú na čo tešiť

NETKY.SK • 7 Február 2022, 20:17 • 2 min
Miro Žbirka navždy! Fanúšikovia legendárneho speváka sa majú na čo tešiť

BRATISLAVA - Slovenský spevák a skladateľ by oslávil tento rok v októbri 70. narodeniny. Na jeseň sa v Bratislave, Prahe a v Londýne chystá veľká koncertná pocta jeho hudbe, no prekvapení bude tento rok oveľa viac.

slovakia

left justify in out

Na spomínaných troch koncertoch zaspievajú legendárne hity hviezdy súčasnej slovenskej a českej hudobnej scény. Všetci umelci, ktorí nezištne prijali pozvanie na koncert Tribute to Miro Žbirka 70, vzdajú hold tvorbe výnimočného autora a speváka. Určite si zaspomínajú aj na svoje zážitky s československou hudobnou legendou.

 

img

 

Mená účinkujúcich budú zverejňovať postupne, vždy s označením #MEKYNAVEKY, ktoré bude jednotiacim motívom všetkých aktivít spojených s poctou Mirovi Žbirkovi. Koncerty Tribute to Miro Žbirka 70 sa uskutočnia 17. októbra 2022 v NTC Aréna Bratislava, 21. októbra 2022 v O2 Universum v Prahe a 23. septembra 2022 v londýnskom 229 Venue. Každý z týchto koncertov bude výnimočnou, viac ako dvojhodinovou hudobnou a vizuálnou šou, ktorá bude oslavou Mekyho hudby vo všetkých jej podobách.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Billie Eilish zachránila fanúšičku

 

Už čoskoro sa objaví nový singel a videoklip. Bude to prvá skladba z pripravovaného posledného albumu, ktorý pomyselne uzavrie viac ako 50-ročnú autorskú cestu Mira Žbirku. V čase lockdownov, keď boli zrušené koncerty, k nemu postupne napísal hudbu a texty, ktoré stihol v posledných mesiacoch aj naspievať. Jeho vydanie je naplánované na jar. Dokončením a produkciou albumu poveril Meky svojho syna Davida, ktorý na ňom intenzívne pracuje v londýnskom štúdiu Konk.

 

 

Na Mekyho albumy Nemoderný chalan a Chlapec z ulice budú spomínať v špeciálnom programe na festivale Pohoda. Na DVD vyšla aj posledná, tretia séria televíznej šou Doupě Mekyho Žbirky a pripravujú aj ďalšie prekvapenia, ktoré si fanúšikovia nájdu na oficiálnom webe a facebookovom a instagramovom profile.

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ „Koncert Rolling Stones je niečo, prečo sa oplatí zomrieť,“ tvrdí Robo Roth - hlavný protagonista novej hry v SND s názvom Kým prídu Stouni!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies