Miro Žbirka dnes vydáva DVD The Best Of Video & Rarity, predstaví ho na turné

NETKY.SK • 6 November 2014, 13:59 • 2 min
Miro Žbirka dnes vydáva DVD The Best Of Video & Rarity, predstaví ho na turné

BRATISLAVA - Nové Double DVD s názvom The Best Of Video & Rarity vydáva dnes nestarnúci a stále populárny Miro Žbirka. Prináša súbor všetkých Mekyho videoklipov, dva unikátne filmy a archívne nahrávky Slovenskej televízie. Za účasti slovenského Paula McCartneyho ho na cestu za fanúšikmi vyprevadil mladý slovenský spevák a muzikant Adam Ďurica.

slovakia

left justify in out

Na dvoch DVD fanúšik nájde celkove 48 klipov a televíznych záznamov, pričom mnohé z nich sa na obrazovom nosiči objavujú prvýkrát. Výber dvadsiatky piesní na prvom DVD sa začína prvým Mekyho sólovým hitom Zažni a končí piesňou Každý deň budú vraj Vianoce s Mariánom Kochanským. Druhé DVD sa začína hitom 22 dní a končí piesňou Fair Play, ktorú zložil a nahral pre rovnomenný film. Bonusom sú aj dva filmové dokumenty Možno sa ti zdá a Fanstory. 
     

„Neviem, či všetci videli klip k pesničke Do člna alebo Slávou opitý, to sú také zašité veci. Samozrejme, novinky, klip k piesni Vianočná, ten je nový. Je to o minulosti, keď sa pozrieme, ako DVD začína od Zažni, alebo živý záznam, ako spievam s Limitom Baladu o poľných vtákoch, keď sme ešte nevedeli, že to bude raz známa skladba. To ma prekvapilo, že taký záznam existoval, to bol dvojkoncert skupiny Limit a Olympic, vždy po jednej skladbe sme hrali. Tu sú také záznamy, že niektoré z nich ani nemohli ľudia vidieť, sú vytiahnuté z archívu. Bola to dlhá práca vyznať sa v tom, čo tam je, z tej minulosti a ísť až po súčasnosť. Samozrejme, čím to bolo bližšie, tým som si to lepšie pamätal,“ povedal pre TASR Miro Žbirka. 
     

„Som poctený a veľmi si to vážim, že si Meky vybral práve mňa. Meky pre mňa znamená pojem, žijúca legenda, neviem si bez neho predstaviť slovenskú popmusic, jej históriu, vývoj aj súčasnosť. Meky je stále svieži a moderný,“ uviedol pre TASR Adam Ďurica.
     

„Spolu sme vymysleli obal DVD, ktorý ide do série s CD Boxom, ktorý vyšiel pred dvoma rokmi, aby to ladilo aj esteticky. Dávať dohromady klipy, formáty, ďalšie technické detaily, to bola aj moja úloha, ale, samozrejme, ideovo to mal pod palcom Meky. Klip k piesni Vianočná dávam do pozornosti, nakrúcali sme ho v lete, v auguste som zdobila stromček na našej chate a verili sme, že neprídu susedia, pretože by nás možno považovali za bláznov,“ doplnila Mekyho manželka Katka.
     

Na vydanie DVD nadviaže Meky s Vianočným The Best Of Video Tour, v novembri absolvuje českú časť, slovenskú časť začne v Trnave 1. decembra. Samozrejme, budú na ňom použité aj viaceré klipy z dnes pokrsteného DVD.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies