Miro Šmajda pokrstí album s názvom Terrapie

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 13:46 • 2 min
Miro Šmajda pokrstí album s názvom Terrapie

BRATISLAVA - Slovenský spevák Miro Šmajda pokrstí v stredu v pražskom Rock Café prvý album svojej novovzniknutej rockovej kapely Terrapie.

slovakia

left justify in out

Eponymnú nahrávku, ktorá oficiálne uzrie svetlo sveta 25. marca, uvedie do života český moderátor Leoš Mareš. „Leoš možno na prvý pohľad niekomu nepríde ako typický rocker z nejakej kapely, ale štýlom života je to podľa mňa práve týpek, ktorý je roky symbolom hesla ’drogy, sex a rock’n’roll’, preto táto voľba,“ povedal 26-ročný Košičan v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Nápad založiť Terrapie prišiel už koncom novembra minulého roka, kapela však oficiálne vznikla v januári 2015. Tvoria ju štyria českí hudobníci a slovenský spevák, ktorý je zároveň i jej frontmanom. „Šiel som pripravovať tretí sólový album, tak sme sa stretli na pive banda muzikantov a zrazu prišiel nápad, že poďme založiť kapelu, ktorá by bola štýlovo výraznejšia. Takto vznikla Terrapie - vlastne namiesto mojej tretej dosky, tú som zatiaľ odsunul na neurčito,“ vysvetlil Šmajda. „S chalanmi sme už predtým občas hrávali, takže sme taký overený tím, taká rodina,“ podotkol. Žánrovo je ich spoločná hudba podľa jeho slov o niečo expresívnejšia ako sólové skladby, ktoré písal predtým. „Polovica albumu je omnoho tvrdšia a druhá polovica je zase veselá a pozitívna. Moje sólové veci boli dosť temné, melancholické a toto je zas také miestami extrémne tvrdé a miestami pozitívne alebo aj vtipné, je to trošku iné,“ priblížil. 

 

Nový album podľa jeho slov vznikol závratnou rýchlosťou. „Album Terrapie vznikol ako výsledok veľkej inšpirácie a motivácie čo najlepšie naštartovať novú bandu a verím, že to na tom výsledku je aj cítiť. Ten album je naozaj silný a my mu veľmi veríme,“ poznamenal. Ako ďalej uviedol, texty a jednotlivé skladby vymýšľal viac-menej sám. „Texty aj takmer všetky skladby sú napísané mojou rukou a potom sme to dávali dokopy v skúšobni. Zapol som motor a vznikalo to úplne spontánne ako výsledok veľkej motivácie napísať čo najlepší matroš,“ podotkol. 

 

Na pražskom koncerte sa Terrapie predstaví spolu s českou dievčenskou pop-rockovou kapelou K2, s ktorou následne odohrajú ešte niekoľko koncertov. Pražským krstom kapela zároveň odštartuje koncertné turné, v rámci ktorého sa predstaví v ďalších 15 mestách vrátane Bratislavy. „Prípravy krstu sú v plnom prúde, všetko si momentálne organizujeme vo vlastnej réžii, manažujeme a bookujeme si všetko sami ako kapela, takže je to náročnejšie, ale máme aspoň nad všetkým dobrú kontrolu a takú tú primárnu zodpovednosť,“ dodal Šmajda. 

 

Zoznam pripravovaných koncertov kapely Terrapie: 
20. marca - Tábor, Univerzita 
28. marca - Strakonice, Křemelka 
3. apríla - Opava, Art 
11. apríla - Liberec, Viadukt 
17. apríla - Nepomuk 
25. apríla - Třebíč, Cihelna 
30. apríla - Pelhřimov 
1. mája - Brno, Melodka 
2. mája - Hradec Králové, Raindeerfest, AC klub 
7. mája - Česká Kamenice, Majáles 
8. mája - Plzeň, Buena Vista 
16. mája - Hluboké Mašůvky, Boomerang 
23. mája - Bratislava, Randal Club 
6. júna - Vyšní Lhoty, Kamenité Open Air fest 
13. júna - Milovice, Votvírák



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies