Miro Jaroš mal vždy blízko k deťom

NETKY.SK • 4 September 2015, 13:50 • 2 min
Miro Jaroš mal vždy blízko k deťom

BRATISLAVA - Slovenský spevák Miro Jaroš mal deti vždy veľmi rád. Ako tínedžer sa o ne dokonca profesionálne staral.

slovakia

left justify in out

„Keď som mal sedemnásť, odišiel som do Anglicka pracovať ako au-pair. Bol som v rodine, ktorá mala štyroch malinkých chlapcov. A mám aj veľa bratrancov a sesterníc, takže to, že teraz robím s deťmi, pre mňa nie je nič nové,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA. „Je ale, samozrejme, iné sa s niekým len občas zahrať a skutočne sa o to dieťa starať, učiť ho chodiť na nočník, prebaľovať ho a všetky tieto veci. To všetko som sa naučil v Anglicku. Potom som s deťmi dlhšie nebol v kontakte, až neskôr som zistil, že viem napísať detskú pesničku,“ priblížil spevák známy z prvého ročníka Slovensko hľadá SuperStar (2004).

 

Spočiatku sa 37-ročný Žilinčan tvorbe pre deti veľmi bránil. „Najprv som odmietal tvoriť pre deti, ani neviem ako to prišlo. Zrazu ma oslovili, aby som napísal detskú pesničku na jeden projekt a ja hovorím, že 'Nenapíšem, ja to neviem!', no nemohol som v noci spať, tak som za desať minút vymyslel jeden krátky text a potom som volal známej, ktorá ma s tým oslovila, že 'Počúvaj, taká somarina mi napadla...' a ona, že je to super a že to chce, že sa to nahrá. Takže moju tvorbu pre deti vlastne odštartovala takáto náhoda. Bránil som sa, nechcel som, ale dnes môžem povedať, že som s tým už zmierený a robím to,“ zasmial sa Jaroš. Deti, ktoré sa teraz okolo speváka točia, berie vraj ako svoje vlastné. „Všetky tie deti, s ktorými nakrúcam, sú ako moje,“ poznamenal. Vlastného potomka však vraj zatiaľ neplánuje. „Keď mám pravdu povedať, mám teraz detí vyše hlavy, takže svoje neplánujem. Hlavne si ho ani nemám s kým urobiť,“ podotkol známy interpret. „Ale Dominika (Dominika Mirgová, pozn. red.) má teraz malého Petríčka, takže to je také naše bábätko. Veľmi rád ho nosím na rukách a upokojujem ho, keď plače. Tak si pomáhame,“ dodal.

 

Na jeseň čaká Jaroša viacero projektov. „Začína mi teraz také pracovné obdobie, jednak treba Dominike urobiť do konca roka celý album, bude aj detské CD-čko, na ktoré treba ešte natočiť tri videoklipy, takže teraz na tom pracujeme a ešte budem mať aj jednu dospelácku pesničku,“ prezradil.

 

Populárny interpret sa aktuálne zahráva s tematikou svadby. „Zahrávam sa s myšlienkou, že napíšem niečo o svadbe. Píšem vždy o tom, čo prežívam a nedávno som zažil veľmi veľa pekných okamihov na Dominikinej svadbe. Bol som veľmi dojatý a tak ma to zasiahlo, že som začal rozmýšľať nad pesničkou, ktorú venuje otec dcére, keď sa lúčia alebo tak. Celé som to totiž teraz prežil a zostalo to hlboko vo mne, často na to myslím. Takže možno sa nová pesnička bude týkať aj tohto, uvidíme, ešte si nie som úplne istý,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona