Miriam Kaiser pokrstila album Colour Sounds

NETKY.SK • 8 December 2016, 08:29 • 2 min
Miriam Kaiser pokrstila album Colour Sounds

BRATISLAVA - Slovenská huslistka Miriam Kaiser pokrstila v stredu večer v kaviarni jedného z bratislavských kníhkupectiev svoj druhý album Colour Sounds.

slovakia

left justify in out

Novinka, ktorá oficiálne uzrela svetlo sveta 2. decembra, je podľa slov mladej hudobníčky pokračovaním jej tvorby. "Až teraz, keď som pripravovala komplet materiál pre tlač a lisovanie, som si uvedomila, že je to už desať rokov, odkedy vznikla moja prvá skladba pre husle a bicie. Čo je však zaujímavé, hudbu stále cítim rovnako - melodické nástroje kombinované s rytmikou a jemnou elektronikou sú charakteristické aj pre moju súčasnú tvorbu. Stále hľadám niečo, čím trochu vyjdem zo zabehaných koľají - oslovujú ma preto aj experimentálnejšie prúdy, ale jemnejšieho razenia," povedala Kaiser v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Album, ktorý podľa jej slov priebežne vznikal zhruba dva roky, prináša spolu desať skladieb - z toho polovicu inštrumentálnych a druhú polovicu vokálno-inštrumentálnych. "Štýlovo sa pohybuje niekde medzi klasickou a populárnou hudbou. Tentoraz však vo svojich skladbách výraznejšie čerpám aj zo slovenskej melodiky," uviedla Kaiser, podľa ktorej už samotný názov albumu Colour Sounds podtrhuje jeho štýlovú a inštrumentálnu farebnosť.


Úvodnú pieseň štúdiovky, Plameň, hudobníčka zverejnila spolu s videoklipom už v prvej polovici roka. "Pri prvej vypustenej lastovičke, skladbe Plameň, som spolupracovala s dokumentaristom, filmárom a fotografom Braňom Molnárom. On vytvoril a stále dorába krásny vizuál prírody do našich skladieb. Dá sa pozrieť prostredníctvom našich klipov alebo na niektorých vybraných koncertoch," priblížila Kaiser.


Okrem Molnára huslistka do projektu zapojila i mnohých hudobníkov. "Vo väčšine skladieb dopĺňa sólové nástroje komorný sláčikový orchester. Oslovovali sme hlavne našich známych priateľov, muzikantov, ktorí hrajú v Slovenskom národnom divadle, Slovenskej filharmónii alebo v Slovenskom rozhlase. Zaujímavým obohatením bola tiež spolupráca s našimi poprednými muzikantmi, violončelistom Jozefom Luptákom a harfistom Michalom Matejčíkom, ktorí nahrali sólové party. Ďalej sa na albume podieľali skúsení hudobníci, bratia Jakub a Filip Hittrichovci - Jakub hrou na bicie, Filip na basgitare. U Filipa v štúdiu Pod Vrchom sa zároveň nahrávala veľká časť albumu a robil sa kompletný mastering. Za finálny výsledok veľmi vďačím tiež môjmu milému spolupracovníkovi a producentovi Milanovi Adamcovi. Bez neho by som len ťažko odovzdala toľko precízne dotiahnutej hudby," poznamenala sympatická blondínka.


Album uviedli do života farbami herečka a moderátorka Katarína Brychtová a huslistkini najbližší spolupracovníci. "S Katkou som sa zoznámila na našom adventnom koncerte v televízii. Veľmi sa jej páčila naša hudba, tak som ju oslovila, či by sa nechcela stať krstnou mamou albumu," priblížila Kaiser, ktorú v decembri čaká ešte niekoľko koncertov. "Tri dni pred Vianocami budeme mať veľký vianočný benefičný koncert v Primaciálnom paláci aj s komorným orchestrom ZOE a spomínanou projekciou a na Štedrý deň ešte odspievam a odohrám zopár skladieb na benefičnej akcii, ktorú pripravuje TA3 na Bratislavskom hrade," uzavrela hudobníčka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona