Mireille Mathieu opäť priniesla do Bratislavy pravý francúzsky šansón

NETKY.SK • 28 Október 2017, 08:26 • 2 min
Mireille Mathieu opäť priniesla do Bratislavy pravý francúzsky šansón

BRATISLAVA - Známa francúzska speváčka Mireille Mathieu opäť vypredala bratislavský koncert.

slovakia

left justify in out

Legenda svetového šansónu po roku zaspievala v sprievode orchestra pred plným hľadiskom svoje slávne skladby ako Qu`elle est belle, Mon bel amour d`été, Mon credo, Acropolis adieu či Je t'aime avec ma peau. Publikum ju viackrát počas piatkového (27. 10.) koncertu odmenilo standing ovation, výnimkou neboli ani slzy v očiach viacerých divákov.

 

Rodáčka z Avignonu začala svoju hudobnú kariéru v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Odvtedy stihla nahrať viac ako 1200 skladieb, vydať vyše 40 albumov a vystupovať po celom svete. Je priamou nástupkyňou ikonickej Edith Piaf. Na koncerte odspievala aj jej svetoznámy šansón Je ne regrette rien. Počas svojej kariéry stihla Mathieu koncertovať na všetkých kontinentoch. Je známa tým, že dokáže spievať v niekoľkých svetových jazykoch, čo potvrdila aj v Bratislave. Spievala po japonsky, španielsky či rusky.

 

Šansonierka vystúpila v bývalom Československu v roku 1967 a v roku 1985 v rámci festivalu Bratislavská lýra. Potom nasledovala dlhá prestávka. Vlani vystúpila v Bratislave, kedy rovnako vypredala Incheba Expo Arénu.

 

Mireille Mathieu pochádza z chudobnej rodiny, je najstaršia zo štrnástich detí. Súrodenci ju sprevádzali aj v Bratislave. Do kontaktu s publikom sa po prvýkrát dostala už ako štvorročná, keď spievala na omši v miestnom kostole. Ako sama hovorí, tento okamih bol prvým impulzom k tomu, aby sa stala profesionálnou speváčkou. Zásadné pre jej kariéru bolo stretnutie s manažérom Johnny Starkom, ktorý zastupoval aj Edith Piaf. Bol okúzlený jej speváckym nadaním a spolupráca spolu s prvými úspechmi na seba nenechala dlho čakať. Zlomové však bolo jej pôsobenie v Spojených štátoch amerických.

 

Fanúšikovia si ju zamilovali nielen vďaka jej slávnym skladbám, ale aj typickému účesu. Krátkou ofinkou sa stala vo svojej dobe módnou ikonou. Svojmu účesu je verná dodnes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies