Minulý týždeň zomrel pod kolesami vlaku jeden muž

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 12:58 • 2 min
Minulý týždeň zomrel pod kolesami vlaku jeden muž

BRATISLAVA - Pod kolesami vlaku skončil minulý týždeň jeden muž, a to na trati Banská Bystrica - Radvaň.

slovakia

left justify in out

Vyskočil z krovia a ľahol si na koľajnice pred prichádzajúci nákladný vlak, agentúru SITA informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

 

V Stožku začali zas z pohybujúceho sa vlaku vyskakovať muž, žena a dieťa. Žena spadla, no pomoc výpravcu odmietla, ostatní zranení neboli. Nebezpečný prípad sa stal i na trati Trnava - Pezinok. Človek stál na schodíkoch a odhodil ruksak na koľajnice. Pravdepodobne chcel podľa Pavlikovej nastúpiť do vlaku z opačnej strany, kde sú dvere blokované. Rýchlik zastavili v Pezinku, kde osobu pod vplyvom alkoholu zadržala polícia. Na trati Výhybňa Drieňovec – Moldava nad Bodvou ležal v koľajisku ďalší opitý človek. V stanici Ipeľský Sokolec zachytil vlak ruksak ženy, ktorá stála na nástupišti, zranila si hlavu. V Trnave privolali do rýchlika k cestujúcemu záchranárov, muža následne na nástupišti oživovali, no zomrel. Železnice Slovenskej republiky vyzývajú ľudí, aby boli opatrní v blízkosti trate a aby dodržiavali zákon o premávke na pozemných komunikáciách a zákon o dráhach. "Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," pripomenula Martina Pavliková. 

 

Minulý týždeň zaznamenali železnice i krádeže či vandalizmus. Na trati Sabinov – Veľký Šariš si rušňovodič osobného vlaku všimol na koľajniciach naukladané kamene. Vlak do nich narazil, čím sa poškodil rušeň. Na trati Vranov nad Topľou – Nižný Hrabovec niekto postavil do koľajiska nákupný vozík, do ktorého následne vlak vrazil. 

 

Železničnú dopravu však komplikovalo tiež počasie. Išlo o viaceré požiare trávnatých porastov v blízkosti koľají v dôsledku extrémne suchého počasia. Cez víkend meškali pre búrky spojené so silným vetrom viaceré vlaky. V Považskej Bystrici, Považskej Teplej, Hliníku nad Hronom a v Turanoch poškodila búrka zabezpečovacie zariadenie, v Dobrej Nive spadol na staničnú budovu strom a poškodil strechu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies