Minulý týždeň zahynuli po zrážke s vlakom piati ľudia

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 15:05 • 2 min
Minulý týždeň zahynuli po zrážke s vlakom piati ľudia

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň bol na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) tragický.

slovakia

left justify in out

ŽSR zaznamenali šesť zrážok vlaku s ľuďmi, z toho v štyroch prípadoch sa skončili tragicky. Vo štvrtok 5. marca okolo šiestej ráno na trati Žilina - Odbočka Váh usmrtil osobný vlak muža. V tomto prípade išlo o samovraždu. V Bytči v piatok 6. marca o 10:25 zrazil vlak človeka, ktorý prechádzal cez koľaje. V rovnaký deň o 22:00 na trati Trnovec nad Váhom - Šaľa rýchlik zrazil a usmrtil človeka. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, veľmi tragicky sa v nedeľu 8. marca skončila zrážka na železničnom priecestí na trati Šaľa - Galanta, kde sa zrazilo osobné auto s medzinárodným EC vlakom. Pri zrážke zahynuli pasažieri auta, 19-ročný mladík z Vlčian v okrese Šaľa a 17-ročné dievča z Topoľnice.

 

Mimoriadne šťastie mala podľa hovorkyne ŽSR žena, ktorú osobný vlak zrazil v utorok 3. marca o 05:40 na trati Hnúšťa - Tisovec. Po zrážke ju so zraneniami hlavy a rúk previezli do nemocnice. Šťastne sa skončila i nehoda, ktorá sa stala na železničnom priecestí v Kežmarku 5. marca o 8:10. Osobný vlak sa tu zrazil s autom a vodička auta vyviazla iba s ľahkými zraneniami. 

 

ŽSR vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe blízko železničnej trate a k dodržiavaniu zákona o cestnej premávke a zákona o dráhach. "Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," zdôraznila hovorkyňa ŽSR v tlačovej správe. 

 

Počas uplynulého týždňa zaznamenali ŽSR aj päť krádeží. Napríklad vo výhybni Urbánka ukradli šesť vonkajších reproduktorov na rozhlas. Železnice taktiež evidujú viaceré zrážky vlakov s divou zverou - srnami či diviakmi a tiež so psami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies