Minulý týždeň sa diali samé tragédie. Opití vodiči a užialené rodiny. Je vôbec niečo, kvôli čomu máme byť vďační?

NETKY.SK • 10 Október 2022, 12:00 • 2 min
Minulý týždeň sa diali samé tragédie. Opití vodiči a užialené rodiny. Je vôbec niečo, kvôli čomu máme byť vďační?

Predchádzajúci týždeň nás poriadne potrápil, zatočil s emóciami, niekomu stúpil na sny a inému nadvihol krvný tlak. Ako keby sa zrazu všetci vodiči, áno, teraz preháňam, lebo všetci to neboli, rozhodli posadiť sa do auta pod vplyvom alkoholu a zvýšiť tak počty nehôd.

slovakia

left justify in out

Ako keby sa predbiehalo, kto zapríčiní väčšie nešťastie a koho bude národ viniť viac, lebo vinníkov je veľa a aj obetí pribúda. V podstate sa dá povedať, že obeťami sme my všetci, lebo na nespravodlivosť nám je dovolené len pozerať sa, ale viac nezmôžeme nič. A tak sa pýtame, oprávnene a aj s hnevom, či sa udialo aj niečo, čo by nebolo odporne smutné.

 

Deti

 

Počas minulého týždňa sa, tak ako vždy, narodili viaceré deti, svoje si oslávila napríklad aj herečka Táňa Pauhofová, lebo aj ona sa už smie nazývať matkou. Nielen jej však bolo dopriate, aj iné ženy, také, ktoré nevidno na obrazovkách, si privinuli na hruď malého človiečika, plačúceho a plne odkázaného na starostlivosť. Kedykoľvek sa na neho zahľadia, budú vedieť, že na svete nie je tak zle, lebo bábätká sa stále rodia a môžu tak robiť radosť, môžu prispieť k pokoju. A ktovie, možno je medzi nimi budúci prezident, budúci bojovník za spravodlivosť, budúca spisovateľka, ktorá svojimi príbehmi rozplače a rozosmeje.

 

Vzduch

 

Vzduch je ešte stále zadarmo, a kým ho dýchame, môžeme všeličo meniť. Nie síce minulosť, ani úmrtia neprepíšeme, ale môžeme dnes niekomu povedať niečo pekné, alebo sa aspoň tešiť, že žijeme, lebo nič nie je večné a aj náš pobyt na zemi by mal byť vnímaný tak, aby ani jedna chvíľa nevyšla nadarmo.

 

Posteľ

 

Počasie sa tiež nejako nevie spamätať, lebo raz je síce teplo, na október až podozrivo teplo, a potom sa zrazu ochladí a my premenu pocítime aj na telách. Či už nás ale chlad rozčuľuje alebo nie, buďme vďační, že sa máme čím prikryť, že vrtochy počasia nemusíme znášať na uliciach a že máme ruky a aj nohy, takže smieme vstať, uvariť si čaj a ponúknuť aj iného.

 

Nijaké katastrofy

 

Aj keď sa prihodilo niečo nepredstaviteľné, Slovensko je ešte vždy výnimočné aj v tom, že neprichádzajú katastrofy, nezaznamenávame zemetrasenia a ani iné pohromy, ktoré by nám odniesli domovy a donútili nás začať úplne od začiatku.

 

img

 

Nemáme

 

Na Slovensku netrpíme hladom, zatiaľ nemáme biedu porovnateľnú s tou v Afrike a ani vojna sa nás nedotkla. Po práci sa máme kam vracať a vždy je aspoň jeden jediný, kto sa o nás zaujíma, kto na nás čaká, komu by sme chýbali. To sú všetko dôvody a ešte by ich bolo aj viac, prečo by sme mohli do ďalšieho týždňa vykročiť aspoň so štipkou radosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies