Minulý týždeň neprežili zrážku s vlakom dvaja ľudia

NETKY.SK • 23 Február 2015, 13:18 • 2 min
Minulý týždeň neprežili zrážku s vlakom dvaja ľudia

BRATISLAVA - Na železničných tratiach zrazili minulý týždeň vlaky troch ľudí, dvaja z nich zrážku neprežili.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková. Prvý tragický prípad sa stal v pondelok 16. februára na trati Bratislava Petržalka štátna hranica – Bratislava Petržalka. Druhá nehoda s tragickým koncom sa stala na železničnom priecestí so závorami vo štvrtok 19. februára večer na trati Diviaky – Príbovce - Rakovo pri zastávke Jazernica. V treťom prípade zrazil osobný vlak na trati Veľké Bielice – Veľké Uherce človeka, ktorý sa pohyboval na koľajniciach. Zranený však nebol.

 

ŽSR riešili minulý týždeň takisto tri krádeže. V Zbehoch rušňovodič zistil, že niekto ukradol z rušňa približne 200 litrov nafty. Následne to ohlásili aj na polícii. Na železniciach vyčíňali aj vandali, na zastávke Košeca rozbil neznámy páchateľ sklenenú výplň, v Piešťanoch si zamestnanci ŽSR všimli sprejera pri kreslení na ochranný múr. Polícia ho následne zadržala. Vandali úradovali aj na trati Medzibrod – Dubová, kde rušňovodič osobného vlaku nahlásil, že na priecestí je odlomená jedna závora. Tento prípad vyšetruje polícia. "Vandali si neuvedomujú, že svojim konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. Preto prosíme verejnosť, aby si všímala dianie na železnici a pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť," upozornila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková. 

 

ŽSR zaznamenali v minulom týždni aj agresívne správanie sa cestujúcich. Prvý prípad sa stal v Štrbe, kde sa muž, pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, správal agresívne k rušňovodičovi, následne aj verbálne napadol výpravcu. Zamestnanci privolali políciu, no muž pred príchodom hliadky zrejme ušiel. V Šali zavolala vlaková čata osobného vlaku tiež políciu, a to pre bitku medzi cestujúcimi. V Devínskej Novej Vsi sa stal ďalší prípad, cestujúci fyzicky napadol vlakvedúceho, zasahovala privolaná policajná hliadka, ktorá muža odviedla z vlaku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies