Minulý týždeň malo v Košickom kraji chrípkové prázdniny 11 materských škôl a štyri základné školy

NETKY.SK • 30 Január 2023, 13:53 • 2 min
Minulý týždeň malo v Košickom kraji chrípkové prázdniny 11 materských škôl  a štyri základné školy

Košice - Takzvané chrípkové prázdniny pre zvýšenú chorobnosť mali v minulom týždni v Košickom kraji v 11 materských školách a štyroch základných školách.

slovakia

left justify in out

Oproti predchádzajúcemu týždňu stúpol výskyt akútnych respiračných ochorení o 2,5 percenta a výskyt chrípke podobných ochorení sa znížil o 3,7 percenta. Informoval o tom v pondelok Regionálny úrad verejného zdravotníctva  v Košiciach. Celkovo bolo vo štvrtom kalendárnom týždni hlásených 9050 prípadov akútnych respiračných ochorení , z toho bolo 973 prípadov chrípkových ochorení . Najvyššiu chorobnosť na ARO zaznamenali v okrese Rožňava a najnižšiu v okrese Košice III. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 280 osôb. Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu hlásili v troch materských školách v okrese Rožňava, po dvoch v okresoch Gelnica, Spišská Nová Ves a Košice-okolie, a po jednej v okresoch Košice IV a Trebišov. Pri základných školách išlo o dva prípady v okrese Trebišov a po jednom v okresoch Gelnica a Rožňava. Regionálni hygienici zaznamenali v kraji aj 63 chorých na COVID-19. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies