Minulý rok priplávalo z Afriky vyše 24 000 utečencov

NETKY.SK • 15 August 2013, 17:13 • 2 min
Minulý rok priplávalo z Afriky vyše 24 000 utečencov

RÍM - Pri talianskom pobreží minulý rok pristálo viac ako 24 000 nelegálnych imigrantov. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Angelino Alfano s tým, že situácia zatiaľ nedosiahla kritický bod.

slovakia

left justify in out

Najviac utečencov, skoro 9000, prišlo v čase od 1. júla do 10. augusta 2012. Napriek vysokému počtu prichádzajúcich imigrantov minister tvrdí, že "situácia je zvládnuteľná". Taliansku sa totiž podľa ministra podarilo dosiahnuť "rovnováhu medzi povinnosťou prijať legitímnych žiadateľov o azyl a právom chrániť vlastné hranice".

Na talianskom pobreží pristálo za prvých šesť mesiacov tohto roka takmer 8000 migrantov, čo je skoro dvakrát toľko ako za rovnaký čas v roku 2012. Takmer 3600 z nich pristálo na ostrove Lampedusa, najbližšom ostrove od pobrežia severnej Afriky a populárnej destinácii ilegálnych migrantov. Ostrov Lampedusa navštívil nedávno aj pápež František, ktorý sa tam pomodlil za imigrantov a vyzval na väčšiu solidaritu s osobami, ktoré sú nútené opustiť svoju krajinu. Ostrov sa nachádza len niekoľko kilometrov od Afriky a takmer dennodenne tam prichádzajú noví a noví migranti, množstvo z nich však cestu na improvizovaných plavidlách neprežije a zahynie vo vodách Stredozemného mora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies