Minulý rok bol pre značku Peugeot rekordný

NETKY.SK • 7 Február 2011, 12:51 • 2 min
Minulý rok bol pre značku Peugeot rekordný

Minulý rok bol pre značku Peugeot rekordný

slovakia

left justify in out

img

Rok 2010 bol pre značku Peugeot rekordný. Celosvetový predaj vzrástol v porovnaní s rokom 2009 o 16,3 %, čo predstavovalo vyše 2.140.000 vozidiel. Povedal to dnes v Bratislave pri príležitosti uvedenia nového modelu Peugeot 508 na slovenský trh generálny riaditeľ Peugeot Slovakia Guillaum Ducrest.
      Okrem tradičného francúzskeho trhu sa na úspechu značky podieľalo Rusko, Latinská Amerika a Ázia. Až 46 % z celkového vývozu smerovalo mimo Európu.
      Nový Peugeot 508 má pokračovať v posilňovaní značky na európskych i svetových trhoch. Ide o cestný rodinný automobil, v ktorom sa uplatnili najnovšie technológie tak pri motorickej časti, ako aj v oblasti bezpečnosti. Vyrába sa vo Francúzsku, ale v tomto roku sa spustí aj jeho produkcia v Číne. Zámerom na Slovensku je predať v budúcom roku 450 kusov.
      Výnimočná je jeho bezpečnostná výbava. Okrem už neodmysliteľných airbagov a iných aktívnych prvkov bezpečnosti má nový model zabudovaný systém Peugeot Connect SOS. Ide o systém zabezpečujúci automatické núdzové volanie v prípade ak dôjde k spusteniu airgabov alebo pyrotechnických pásov. Bez zásahu vodiča vyšle vozidlo núdzový signál aj s lokalizáciou vozidla. Tento systém je v súčasnosti k dispozícii v 10 krajinách Európy, avšak postupne sa má rozšíriť aj na ďalšie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies