Mintál podpísal dvojročnú zmluvu s Hansou Rostock

NETKY.SK • 8 Jún 2011, 09:49 • 2 min
Mintál podpísal dvojročnú zmluvu s Hansou Rostock

Mintál podpísal dvojročnú zmluvu s Hansou Rostock

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalista Marek Mintál spojil svoju ďalšiu kariéru s nemeckým druholigovým nováčikom Hansou Rostock. Bývalý reprezentant Slovenska podpísal s klubom kontrakt do 30. júna 2013 a stal sa jeho štvrtou posilou pred nadchádzajúcou sezónou.
      „Sme veľmi šťastní a pyšní, že hráč jeho kvalít sa rozhodol pre FC Hansu. Marek Mintál je absolútnou posilou,“ cituje internetový portál mvticker.de slová manažéra Stefana Beinlicha. Tridsaťtriročnému Mintálovi sa skončila v poslednej sezóne zmluva s 1. FC Norimberg, ktorý mu už neponúkol predĺženie spolupráce. V jeho drese sa bývalý hráč MŠK Žilina stal v sezóne 2004/2005 kráľom bundesligových strelcov. „V Marekovi Mintálovi sme získali skúseného hráča, ktorý skvele vyhovuje našim požiadavkám a sme si istí, že nám enormne pomôže pri našej misii 'udržanie sa v lige'. Je možné nasadiť ho kdekoľvek v ofenzíve a tým dáva našej hre určitú variabilitu,“ reagoval tréner Peter Vollmann.
      Mintál začal s kariérou v MŠK Žilina, v drese ktorej v lige debutoval v roku 1996, keď mal 19 rokov. V ročníku 2001/2002 sa stal s 21 gólmi najlepším strelcom slovenskej ligy a zároveň so Žilinou získal majstrovský titul. Nasledujú sezónu bol s dvadsiatimi gólmi spolu s Martinom Fabušom opäť najlepším strelcom a Žilina svoj úspech tiež zopakovala. V lete 2003 prestúpil za 100.000 eur do nemeckého klubu 1. FC Norimberg, ktorý v tom čase hrával druhú najvyššiu súťaž. Podpísal dvojročnú zmluvu a debut v klube zaznamenal 5. júla v prípravnom zápase proti ASV Neumarkt. Hneď vo svojej prvej sezóne dosiahol s Norimbergom postup do Bundesligy.
      Rodák z Bytčice 28. augusta 2004 strelil v ligovom zápase proti Hamburgu hetrik, pričom sa stal prvým Slovákom v Bundeslige, ktorému sa to podarilo. Po štyroch sezónach 'Der Club' zostúpil do druhej ligy. V nej sa počas sezóny 2008/2009 Mintálovi vrátila forma, stal sa najlepším strelcom a v hlasovaní fanúšikov sa stal najlepším hráčom druhej bundesligy. Norimberg vtedy dosiahol tretie miesto a po baráži postúpil opäť medzi nemeckú elitu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies