Mínometný granát zabil na predmestí Damasku muža a jeho štyri deti

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:37 • 2 min
Mínometný granát zabil na predmestí Damasku muža a jeho štyri deti

DAMASK - Mínometný granát zasiahol predmestie sýrskej metropoly Damask a zabil muža a jeho štyri deti. Podľa agentúry AP o tom dnes informovali sýrski aktivisti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii uviedla, že mínometný granát dopadol na mužovo auto v obytnej oblasti predmestia Džaramáná. Mnoho ďalších ľudí utrpelo zranenia, vrátane matky detí. Mínometný granát bol súčasťou paľby, ktorá zasiahla uvedenú štvrť Damasku v nedeľu večer.

Nie je jasné, kto mínometné granáty odpálil. V neďalekom meste však dochádza často k zrážkam medzi sýrskymi silami vernými prezidentovi Bašárovi Asadovi a povstalcami, ktorí sa ho snažia zvrhnúť.

SOHR dostáva informácie od siete aktivistov, ktorí sú priamo v Sýrii. AJ sýrska tlačová agentúra SANA informovala o tomto incidente, ale uviedla, že zahynuli tri deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies