Mínometná streľba pred budovou opery v Damasku

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 11:00 • 2 min
Mínometná streľba pred budovou opery v Damasku

DAMASK - Dvaja ľudia zahynuli pri výbuchu mínometných granátov, ktoré dnes ráno zasiahli oblasť v okolí budovy opery v sýrskom hlavnom meste Damask.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom sýrska štátna tlačová agentúra SANA s tým, že do priľahlých častí metropoly dopadli ešte ďalšie granáty.
      

Centrum Damasku mínometnými granátmi často ostreľujú zo svojich bášt vo vzdialenejších obciach a mestách sýrski vzbúrenci, snažiaci sa o zosadenie prezidenta Bašára Asada. V priebehu posledných týždňov sa ich ostreľovanie zintenzívnilo.
      

Prudšia mínometná streľba je pravdepodobne odpoveďou proasadovským jednotkám na ich úspešný postup okolo Damasku a v pohraničnej oblasti s Libanonom, komentuje americká agentúra AP.
     

V sobotu zranili mínometné granáty v Damasku 22 ľudí.
      

V budove damaskej opery, oficiálne nazývanej Asadov dom kultúry a umenia, mal vlani celoštátnemu povstaniu vzdorujúci Asad ohnivý prejav, v ktorom prisľúbil, že sa boja nevzdá.
      

Občianska vojna v Sýrii si počas svojho trojročného trvania vyžiadala už viac ako 150.000 ľudských životov, pričom 2,6 milióna obyvateľov bolo nútených utiecť z krajiny a šesť miliónov ďalších následkom neutíchajúceho napätia prišlo o svoje domovy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies