Ministrovi Jahnátkovi hrozí žaloba!

NETKY.SK • 14 August 2014, 08:55 • 2 min
Ministrovi Jahnátkovi hrozí žaloba!

BRATISLAVA - Ak chce niekto predať poľnohospodársku pôdu, musí nájsť najprv kupca vo vlastnej obci. Keď sa mu to nepodarí, tak musí zverejniť ponuku v štátnom elektronickom registri ponúk.

slovakia

left justify in out

Tu však podľa denníka Hospodárske noviny narazí na problém - na to totiž nutne potrebuje elektronický občiansky preukaz, ktorý navyše funguje len na počítači s operačným systémom Windows. No ak jednu z týchto vecí nemá, pôdu predať nemôže.

 

Aj takéto pravidlá pre predaj pôdy zaviedlo od júna ministerstvo pôdohospodárstva. A kvôli nim mu hrozí žaloba. Tú na ministerstvo, ktoré vedie minister Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) zvažuje podať skupina právnikov združených v neziskovej organizácii EISi. Ministerstvo už dostalo predžalobnú výzvu. "Pri štáte dnes sledujeme veľmi divoký trend," povedal pre denník právnik organizácie Martin Husovec.

 

Plnenie zákonných povinností je podľa neho čoraz častejšie obmedzované na elektronické riešenia, ktoré vopred vylučujú veľkú skupinu občanov z ich používania. Faktom je, že e-občiansky má len minimum ľudí. Doposiaľ oň požiadala len desatina ľudí s klasickými občianskymi. Windows rovnako nepoužíva asi pätina používateľov internetu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona