Ministrovi hospodárstva neprekáža závislosť Slovenska od automobilového priemyslu

NETKY.SK • 29 December 2020, 14:40 • 2 min
Ministrovi hospodárstva neprekáža závislosť Slovenska od automobilového priemyslu

BRATISLAVA - Ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi neprekáža závislosť Slovenska od automobilového priemyslu.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa rezortu hospodárstva Richarda Sulíka Slovensko nemalo v minulosti na veľmi na výber získať automobilku alebo výrobcu lietadiel, ale získať automobilku alebo nič.

 

“Buďme radi za tie automobilky. Priemyselná báza na Slovensku je veľmi silná, a za to vďačíme automobilkám,” zhodnotil minister. 


Či pritom Slovensko má šancu pritiahnuť na svoje územie aj piatu automobilku, je podľa neho otázne. “Bola šanca získať BMW, to sme prehrali, pretože sme nemali pripravený priemyselný park, kde by mohli začať rýchlo stavať. Ak tu jedného dňa bude, tak je aj takáto šanca,“ myslí si minister.

K investičných zámeroch našich automobiliek do budúcnosti sa bližšie vyjadrovať nechcel, keďže ide podľa neho v mnohých prípadoch o informácie podliehajúce priemyselnému utajeniu.

 

“Niečo je známe o Groupe PSA Slovakia, že plánuje začať s výrobou nového modelu, ale nemôžeme sa o tom otvorene baviť,“ uviedol.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies