Ministri zahraničných vecí Gabriel a Ayrault ocenili rozhovor s Tillersonom o Sýrii

NETKY.SK • 17 Február 2017, 17:22 • 2 min
Ministri zahraničných vecí Gabriel a Ayrault ocenili rozhovor s Tillersonom o Sýrii

BONN - Ministri zahraničných vecí Nemecka a Francúzska Sigmar Gabriel a Jean-Marc Ayrault vyjadrili dnes "opatrný optimizmus" v súvislosti s ochotou novej vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa angažovať sa v konflikte v Sýrii. O tejto záležitosti rokovali dnes s americkým rezortným partnerom Rexom Tillersonom popri oficiálnom programe na summite šéfov diplomacií krajín G20 v Bonne.

slovakia

left justify in out

Ayrault zhodnotil, že toto stretnutie bolo "obzvlášť užitočné". Pripomenul, že sa uskutočnilo iba týždeň pred ďalším kolom ženevských mierových rokovaní o Sýrii, nad ktorými prevzala záštitu OSN.

 

"Viesť dialóg so Spojenými štátmi o Sýrii, ako aj o mnohých iných otázkach, je dôležité a užitočné," konštatoval Ayrault.

 

Podľa Gabriela sa Tillerson aktívne zapájal do diskusie, na ktorej sa zúčastnili predstavitelia Talianska, Británie, Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov, Kataru, Jordánska a Európskej únie.

 

Účastníci debaty sa zhodli na tom, že trvalý mier môže do Sýrie priniesť iba politické riešenie celého už šesť rokov trvajúceho konfliktu, uviedol Gabriel.

 

Na stretnutí v Bonne sa však nezúčastnil zástupca Ruska. Gabriel však upozornil, že úspešné napredovanie mierových rokovaní nebude možné bez podpory Ruska, ktorá je podľa neho kľúčová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies