Rusko rokovalo s Francúzskom o situácii po odstúpení USA od INF

NETKY.SK • 9 September 2019, 16:07 • 2 min
Rusko rokovalo s Francúzskom o situácii po odstúpení USA od INF

MOSKVA - Bezpečnostná situácia po odstúpení Spojených štátov od Zmluvy o likvidácii rakiet stredného a krátkeho doletu (INF) bola prerokovaná na spoločnom stretnutí ministrov zahraničných vecí a obrany Ruskej federácie a Francúzska. Na spoločnej tlačovej konferencii to počas dnešného dňa oznámil ruský minister zahraničných vecí, vychádzajúc z výsledkov rokovaní.

slovakia

left justify in out

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov zdôraznil, že Moskva nebude umiestňovať takéto systémy do regiónov, v ktorých sa nevyskytujú im už podobné z americkej výroby.

 

"Podrobne sme sa zaoberali situáciou v oblasti strategickej stability, ktorá sa vyvinula po odstúpení Spojených štátov od Zmluvy INF," poznamenal Lavrov. "Naše stanovisko k tejto téme je už známe a opakovane to potvrdil aj ruský prezident Vladimír Putin. Nebudeme umiestňovať naše systémy do tých regiónov, v ktorých sa ešte neobjavili podobné systémy Američanov."

 

To isté vyhlásenie urobil prezident Ruskej federácie Vladimír Putin vo Francúzsku na tlačovej konferencii pred začiatkom stretnutia s Emmanuelom Macronom. Vyjadril sa nasledovne: "Ruské rakety stredného a krátkeho doletu neumiestnime tam, kde sa ešte nenachádzajú podobné zbrane zo Spojených štátov."

 

„Pokiaľ ide o rakety stredného a kratšieho doletu, už som sa na túto tému vyjadril niekoľkokrát. Francúzsku chcem ešte raz odkázať, že sa jednostranne zaväzujeme, že ak budú takéto bojové komplexy vyrábať Spojené štáty, urobíme to tiež." 

 

"Nebudeme ich však umiestňovať do tých regiónov sveta, kde sa ešte neobjavili americké komplexy tohto druhu",  zdôraznil Putin.         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies