Ministri zahraničia EÚ sa dohodli na sankciách pre Ukrajinu

NETKY.SK • 21 Február 2014, 07:13 • 2 min
Ministri zahraničia EÚ sa dohodli na sankciách pre Ukrajinu

BRUSEL - Ministri zahraničných vecí krajín EÚ sa na štvrtkovom krízovom zasadnutí v Bruseli dohodli na zavedení sankcií voči osobám, ktorým pripisujú zodpovednosť za krvavé násilie na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Nemecký spravodajský portál Die Welt o tom informuje s odvolaním sa na vyjadrenie talianskej ministerky Emmy Boninovej, ktorá pred zasadnutím vyzvala na "rozhodné, ale postupné" kroky zo strany dvadsaťosmičky. Zavedenie sankcií v podobe zákazu vstupu na územie únie a zmrazenia bankových účtov sa očakáva už v najbližších hodinách. Ministri celej EÚ sa v Bruseli stretli bezprostredne po tom, ako niektorí z nich navštívili Ukrajinu, kde sa stretli s prezidentom Viktorom Janukovyčom i zástupcami opozície. Krvavé nepokoje v Kyjeve medzitým pokračujú, a to i napriek stredajšiemu podpísaniu "prímeria" medzi Janukovyčom a opozíciou. Podľa opozičných zdrojov si od utorka vyžiadali už najmenej 128 obetí na životoch ako aj stovky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies