Ministri vnútra Maďarska a Rakúska zdôraznili nutnosť ochrany hraníc

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 19:02 • 2 min
Ministri vnútra Maďarska a Rakúska zdôraznili nutnosť ochrany hraníc

BUDAPEŠŤ - Popri spoločnej kultúre, dejinách a hodnotách majú Rakúsko a Maďarsko spoločné aj to, že majú záujem na bezpečnosti a stabilite strednej a juhovýchodnej Európy i na ochrane vonkajších hraníc Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Povedal to v piatok v Budapešti rakúsky minister vnútra Herbert Kickl, ktorý sa stretol so šéfom maďarského rezortu vnútra Sándorom Pintérom. Podľa agentúry MTI Kicklova prvá zahraničná cesta po vymenovaní viedla práve do maďarskej metropoly. Nový člen rakúskej vlády povedal, že treba zrušiť slabé miesta ochrany vonkajších hraníc, a ocenil, že Maďarsko v tejto otázke pracuje veľmi dobre a je aj veľmi dobrým partnerom.

 

Kickl vyjadril názor, že v EÚ je potrebné vytvoriť novú "migračnú politiku a politiku vracania migrantov" a že utečencov by bolo potrebné umiestňovať namiesto Európy v blízkosti krízových zón, ktoré chcú opustiť. "Solidarita nespočíva v tom, že v členských krajinách Únie, v rozpore s vôľou tamojšieho obyvateľstva a na základe kvót, presídlia migrantov, ale v spoločnej ochrane vonkajších hraníc EÚ," zdôraznil rakúsky minister.

 

Pintér konštatoval, že medzi Rakúskom a Maďarskom vládne zhoda v otázke ochrany hraníc, ale aj v otázkach, ktoré sa s touto záležitosťou spájajú. Oznámil, že Kickla pozval v mene krajín Vyšehradskej štvorky (V4) do Budapešti, kde si rokujúce strany vymenia názory na otázky migrácie. Maďarsko je do polovice tohto roka predsedajúcou krajinou zoskupenia V4.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies