Ministri vnútra EÚ budú opäť rokovať o prerozdelení utečencov

NETKY.SK • 15 September 2015, 21:20 • 2 min
Ministri vnútra EÚ budú opäť rokovať o prerozdelení utečencov

BRUSEL - Ministri vnútra členských krajín Európskej únie sa na budúci utorok opäť stretnú na mimoriadnom zasadaní v Bruseli venovanom utečeneckej kríze. Oznámilo to dnes luxemburské predsedníctvo EÚ, ktoré citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Šéfovia rezortov vnútra členských krajín únie by mali 22. septembra rokovať o mechanizme prerozdelenia 120.000 utečencov podľa návrhu Európskej komisie. Ministri o tejto otázke hovorili v Bruseli už v pondelok, ale k definitívnej dohode nedospeli.

 

Luxemburské predsedníctvo si želá, aby ministri na avizovanom budúcotýždňovom zasadnutí "prijali rozhodnutie o dočasnom mechanizme na relokáciu 120.000 osôb, ktoré potrebujú medzinárodnú ochranu, z členských štátov vystavených masívnym migračným tokom".

 

Predseda Európskej rady Donald Tusk pred oznámením luxemburského predsedníctva uviedol, že sa do štvrtka tohto týždňa rozhodne, či zvolá mimoriadny summit lídrov EÚ. Zatiaľ o tejto otázke vedie konzultácie s jednotlivými štátmi EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies