Ministri V4 sa stretnú s ministrom zahraničných vecí Južnej Kórey

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 14:53 • 2 min
Ministri V4 sa stretnú s ministrom zahraničných vecí Južnej Kórey

BRATISLAVA - Ministri zahraničných vecí krajín Visegrádskej štvorky (V4) sa vo štvrtok 17. júla v Bratislave po prvý raz stretnú s ministrom zahraničných vecí Kórejskej republiky Jun Pjung-senom.

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti by mali podpísať dohodu medzi Kórejskou republikou a Medzinárodným visegrádskym fondom, informoval agentúru SITA tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

 

Cieľom schôdzky je ešte viac posilniť politický dialóg a hospodársku väzbu medzi krajinami V4 a Kórejskou republikou, ktorá má podľa ministerstva v stredoeurópskom regióne mnoho investorov. Ministri budú hovoriť o aktuálnych medzinárodnopolitických otázkach vrátane vývoja v Afganistane a na Ukrajine, ako aj o situácii vo východnej Ázii a na Kórejskom polostrove. 

Ide o prvé ministerské stretnutie visegrádskej skupiny vo formáte V4+ od momentu, keď 1. júla prevzala predsedníctvo Slovenská republika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona