Ministri v stredu vymenia limuzíny za alternatívnu dopravu

NETKY.SK • 17 September 2013, 12:00 • 2 min
Ministri v stredu vymenia limuzíny za alternatívnu dopravu

BRATISLAVA - Na úrad vlády namiesto limuzín opäť dorazia stroje na alternatívny, prípadne aj vlastný pohon. Ministri Ficovho kabinetu sa v stredu po roku opäť zapoja do kampane Európsky týždeň mobility a na rokovanie vlády prídu alternatívnou dopravou.

slovakia

left justify in out

"Členovia vlády sa rozhodli opätovne podporiť túto myšlienku, ktorá propaguje väčšie využívanie verejnej dopravy, bicykla a pešej chôdze a má pozitívny vplyv nielen na životné prostredie, ale aj zdravie ľudí," uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Kampaň vyhlasuje Európska komisia každý rok od 16. do 22. septembra. Jej cieľom je zvýšiť povedomie obyvateľov o alternatívnych spôsoboch dopravy, aby sa zabránilo narastajúcemu znečisteniu životného prostredia v mestách. Každý ročník Európskeho týždňa mobility je zameraný na špecifickú ústrednú tému, ktorá sa viaže k udržateľnej mobilite. Tento rok zvolili za ústredný motív Čisté ovzdušie – vaša voľba. 

Vlani na úrad vlády dorazili počas týždňa mobility nezvyčajné dopravné prostriedky. Minister obrany Martin Glváč šliapal do pedálov rikše v maskáčovom prevedení, jeho zákazníkom bol jeho vlastný ochrankár. Premiér Robert Fico sa vtedy do práce vybral pešo, vďaka čomu takmer zmeškal začiatok vládneho rokovania. Ľudia totiž využili situáciu a na ulici ho zastavovali s osobnými problémami. Šéf rezortu práce Ján Richter stavil na modernú alternatívnu dopravu a aj s hovorcom prišli na elektrobicykloch. Richter priznal, že sa aj zadýchal. Vlastné nohy preferoval minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek a prišiel peši zo sídla ministerstva. Minister vnútra Robert Kaliňák sa vrátil do svojich mladíckych čias a neďaleko úradu vlády vystúpil z trolejbusu. Ďalšia skupinka ministrov Zuzana Zvolenská, Peter Kažimír, Dušan Čaplovič prišli na schôdzu spolu pešo, predtým sa aj spoločne naraňajkovali. Minister dopravy Ján Počiatek sa na ministerstvo na Námestí slobody dopravil autom, lebo mal ráno rokovanie, ale odtiaľ šiel po vlastných. Šéf diplomacie podobne ako premiér ráno beháva, takže pred rokom zmenu dopravy na chôdzu len privítal. Minister hospodárstva Tomáš Malatinský prišiel na bicykli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies