Ministri Talianska a Tuniska rokovali o spolupráci v boji s pašerákmi migrantov

NETKY.SK • 9 Február 2017, 17:04 • 2 min
Ministri Talianska a Tuniska rokovali o spolupráci v boji s pašerákmi migrantov

RÍM - Ministri zahraničných vecí Talianska a Tuniska, Angelino Alfano a Chamaís Džihínáwí, podpísali dnes v Ríme spoločné vyhlásenie o boji proti pašerákom migrantov v Stredozemnom mori.

slovakia

left justify in out

"Spolupracujeme, aby sme zastavili pašerákov ľudí na ústrednej stredozemnej trase," povedal Alfano reportérom po podpísaní dokumentu.

 

Taliansko a Líbya uzavreli minulý týždeň dohodu o obmedzení ilegálnej migrácie na tejto trase. Predstavitelia Európskej únie sa dohodli na posilnení pomoci líbyjskej pobrežnej stráži v rámci desaťbodového programu zameraného na zastavenie tejto migrácie.

 

Taliansko je kľúčovou krajinou vstupu pre migrantov a žiadateľov o azyl pokúšajúcich sa dostať do Európy, pretože jeho najjužnejšie ostrovy sú často prvou európskou pevninou pre lode vyrážajúce zo severnej Afriky.

 

V rokoch 2014-16 dorazilo na pobrežia Talianska vyše pol milióna migrantov, čo je viac ako celkový počet ľudí, ktorí tam prišli ilegálne cez more počas 17 predchádzajúcich rokov, informovala tohtotýždňová správa milánskeho Inštitútu pre štúdium multietnickej príslušnosti (ISMU). Vlani zaznamenalo Taliansko najvyšší počet podaných žiadostí o azyl za uplynulých 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies