Ministri sa po trojtýždňovom voľne opäť zídu na spoločnom rokovaní

NETKY.SK • 8 August 2011, 10:02 • 2 min
Ministri sa po trojtýždňovom voľne opäť zídu na spoločnom rokovaní

Ministri sa po trojtýždňovom voľne opäť zídu na spoločnom rokovaní

slovakia

left justify in out

img

Vládny kabinet sa po trojtýždňových prázdninách opätovne zíde v stredu 10. augusta na spoločnom zasadnutí. Pre TASR to potvrdila riaditeľka tlačového a informačného odboru úradu vlády Ľubica Pilzová s tým, že na tomto dátume sa ministri dohodli ešte v júli.
      Stihnúť tak chceli aj termín doručenia návrhov zákonov do Národnej rady (NR) SR. Najbližšia parlamentná schôdza sa totiž začína 6. septembra a návrhy zákonov musia byť v NR SR do 19. augusta.
      Program rokovania vlády bude zverejnený v pondelok 8. augusta. Na poslednom zasadnutí kabinet vypustil správu o vyhodnotení realizačného projektu Program revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí SR 2010, o ktorej by mali ministri znovu rozhodovať práve v stredu. Rezort pôdohospodárstva mal k danému materiálu množstvo pripomienok, správu nepovažoval za komplexnú, keďže podľa neho neriešila najzávažnejšie povodňové udalosti. Premiérke Ivete Radičovej sa nepozdávali niektoré vyjadrenia ministerstva pôdohospodárstva v pripomienkovom konaní a požadovala vecné argumenty.
      V zatiaľ nezaradených materiáloch sa nachádza napríklad zákon o spotrebnej dani z alkoholických nápojov, ktorý má zaviesť daň za víno. Voči nej protestujú nielen vinári, ale aj niektorí koaliční partneri. Na základe návrhu ministerstva financií o osobitnom odvode vybraných finančných inštitúcií sa zavedie nová banková daň, ktorá by do štátneho rozpočtu mala priniesť 40 miliónov eur ročne.
      Ďalšia legislatívna iniciatíva v nezaradených materiáloch z dielne rezortu financií zruší kolkové známky, ktorých používanie v praxi stráca svoj pôvodný význam. V platnosti naďalej zostane platenie poplatkov poštovým poukazom, prevodom z účtu v banke a v hotovosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies