Ministri sa po Ficovom neúspechu schovávajú: Po rokovaní prišli k novinárom len Žiga a Počiatek

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 14:28 • 2 min
Ministri sa po Ficovom neúspechu schovávajú: Po rokovaní prišli k novinárom len Žiga a Počiatek

BRATISLAVA – Len dvaja ministri – Peter Žiga a Ján Počiatek prišli medzi novinárom po prvom rokovaní kabinetu po prehratých prezidentských voľbách premiéra Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

Ostatní členovia kabinetu opustili budovu inými východmi, nie hlavným schodiskom, pod ktorým sa novinári zdržiavajú. „Ja som tu, možno sú unavení, neviem,“ komentoval túto situáciu minister dopravy Počiatek. Potvrdil, že Fico bol na rokovaní dobre naladený, podľa jeho slov bol „úplne v pohode“. Podľa šéfa envirorezortu Žigu bola nálada na rokovaní taká ako každý týždeň. „Videli ste to, keď ste si boli na začiatku fotiť," povedal Žiga novinárom. Fico podľa neho žartoval.

 

O prezidentských voľbách sa ministri podľa Počiatkových slov bavili, ale bolo to iba neformálne, počas obeda. Nešli však do hĺbkovej analýzy. „Ja si myslím, že z pohľadu Smeru sú tie výsledky veľmi priaznivé,“ vyhlásil minister Počiatek. Myslí si, že v najbližšom čase strana prezidentské voľby vyhodnotí . „Však by bolo absurdné, keby nejaká sebareflexia z tohto nevznikla,“ hovorí Počiatek. Podľa jeho slov určite zasadnú príslušné orgány strany a vyhodnotia celé voľby. „Z toho vyjdú nejaké závery a uvidíme, aké budú,“ dodal Počiatek. 

 

Minister Počiatek je presvedčený, že v polčase vládnutia došlo k potvrdeniu potenciálu Smeru, čo je podľa neho pre stranu dobrá správa. Prezidentské voľby podľa Počiatka neboli o Smere, ale o konkrétnej osobe. Na margo skutočnosti, že Fico teraz dostal o skoro štvrť milióna hlasov menej, ako získal Smer v parlamentných voľbách 2012, uviedol Počiatek protiargument. Pripomenul, že Fico teraz dostal viac hlasov (o 130-tisíc – pozn. SITA), ako bol počet jeho preferenčných hlasov v parlamentných voľbách. 

 

Premiér je šéf vlády a on musí rozhodnúť, či je spokojný s ministrami, povedal Počiatek na margo úvah o možnej rekonštrukcii vlády. „Určite k tomu zaujme stanovisko. Ak sa rozhodne niekoho vymeniť – myslím si, že všetci by mali byť pripravení na to, že zo dňa na deň môžu byť vymenení,“ dodal Počiatek, ktorý je na to pripravený kedykoľvek. Žiga považuje reči o možných zmenách vo vláde za klebety a zatiaľ nemá pocit, že by sa k tomu niečo hovorilo. „Keď bude treba, bude k tomu niečo povedané...nikto nie je k svojej stoličke prikovaný,“ dodal. On by nemal problém s tým, keby „prišiel jeho čas“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona