Ministri sa budú zaoberať zánikom MVRR aj štátnym záverečným účtom

NETKY.SK • 23 Jún 2010, 15:01 • 2 min
Ministri sa budú zaoberať zánikom MVRR aj štátnym záverečným účtom

Ministri sa budú zaoberať zánikom MVRR aj štátnym záverečným účtom

slovakia

left justify in out

      Vládny kabinet by mal dnes zavŕšiť zánik Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR, ktorého kompetencie od 1. júla prechádzajú na štyri následnícke orgány ústrednej štátnej správy.
      Delimitačné protokoly MVRR nadväzujú na rozhodnutie kabinetu z 19. januára tohto roka o tom, že k 1. júlu agenda rezortu, jeho financie na rok 2010, majetok, kapacity a infosystém zastrešia doterajšie Ministerstvo vnútra (MV) SR, Ministerstvo hospodárstva (MH) SR, Ministerstvo pôdohospodárstva (MP) SR a Úrad vlády (ÚV) SR. Rozšírením pôvodných kompetencií sa názvy dvoch rezortov zmenia na Ministerstvo hospodárstva a výstavby (MHV) SR a Ministerstvo pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja (MPŽPRR) SR.
      Vláda SR má dnes rozhodnúť aj o odvolaní štátnych tajomníkov MVRR Martina Glváča a Daniela Ácsa a vedúceho služobného úradu Petra Brázdu. Všetky tri odvolacie materiály sú účinné k 30. júnu 2010.
      Dlh slovenskej verejnej správy dosiahol v minulom roku 22,58 miliardy eur alebo 35,7 % hrubého domáceho produktu (HDP). Pomer dlhu k HDP sa tak v porovnaní s rokom 2008 zvýšil o 8,1 percentuálneho bodu (p.b.). Vyplýva to zo záverečného účtu verejnej správy, ktorý na dnešné rokovanie kabinetu predkladá rezort financií.
      Ako už v apríli avizoval európsky štatistický úrad Eurostat, deficit slovenských verejných financií za minulý rok prekročil pôvodný plán rezortu financií pod vedením Jána Počiatka a dosiahol 6,77 % hrubého domáceho produktu (HDP). "Rozhodujúcim faktorom prekročenia rozpočtovaného schodku bol v skutočnosti významnejší vplyv hospodárskej krízy, ako sa pri úprave rozpočtu predpokladalo," vysvetľuje ministerstvo v návrhu štátneho záverečného účtu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies