Ministri prerokujú posun vydávania preukazov poistenca s čipom

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 08:31 • 2 min
Ministri prerokujú posun vydávania preukazov poistenca s čipom

BRATISLAVA - Členovia vlády sa v pondelok stretnú na mimoriadnom rokovaní. Povedie ho vicepremiér a minister vnútra Robert Kaliňák, premiér Robert Fico je po operácii stále v Ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ako vysvetlila pre agentúru SITA hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová, ministri posúdia návrhy, ktoré je potrebné predložiť na rokovanie parlamentu. Poslanci by sa nimi mali zaoberať hneď po schválení programového vyhlásenia vlády. Minulý týždeň pre prerokovávanie programového vyhlásenia vlády v parlamente, na ktorom musia byť členovia vlády prítomní, kabinet v stredu nezasadal.

 

Ministri by mali na vláde okrem iného posúdiť návrh šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera na posun vydávania preukazov poistenca s elektronickým čipom. Zdravotné poisťovne ich budú podľa návrhu povinné doručiť nie do konca tohto roku, ale až do konca budúceho roku. Zmeniť by sa mal aj termín povinnosti vytvárania a zasielania elektronických zdravotných záznamov do elektronickej zdravotnej knižky osoby. Tieto zmeny sú uvedené v novele zákona o zdravotnom poistení a poisťovníctve a ministerstvo navrhuje ich prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní. Rezort svoj krok vysvetľuje odporúčaním Najvyššieho kontrolného úradu SR. Úrad totiž pri kontrole objavil závažné pochybenia pri zavádzaní elektronizácie zdravotníctva, uvádza sa v predkladacej správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona