Ministri podporia Európsky týždeň mobility a využijú alternatívnu dopravu

NETKY.SK • 16 September 2015, 06:36 • 2 min
Ministri podporia Európsky týždeň mobility a využijú alternatívnu dopravu

BRATISLAVA – Vláda SR sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility. Premiér Robert Fico a ministri prídu na rokovanie alternatívnou dopravou.

slovakia

left justify in out

Úrad vlády priblížil, že členovia kabinetu sa opätovne rozhodli podporiť myšlienku, ktorá propaguje väčšie využívanie verejnej dopravy, bicykla, pešej chôdze a má pozitívny vplyv na životné prostredie a na zdravie ľudí. Kampaň sa koná každý rok v čase od 16. do 22. septembra. Cieľom je zvýšiť povedomie obyvateľov o alternatívnych spôsoboch dopravy a zabrániť narastajúcemu znečisteniu životného prostredia v mestách.

 

Minister hospodárstva Vazil Hudák napríklad príde na kolieskových korčuliach a z rokovania pocestuje do úradu elektromobilom, ktorý patrí do autoparku ministerstva. Jeho rezort pri tejto príležitosti pripomenul, že zastrešuje oblasť znižovania emisií a má týmto smerom aj záväzky.

 

Minister spravodlivosti Tomáš Borec dnes na rokovanie vlády predloží návrh zmien Legislatívnych pravidiel vlády SR. Predkladatelia budú musieť okrem iného po novom vypracovať vecný zámer pred prípravou novej právnej úpravy alebo rekodifikáciou existujúcej. Vláda týmto plní záväzok prijatý v Akčnom pláne na posilnenie Slovenskej republiky ako právneho štátu.

 

Členovia vládneho kabinetu prerokujú materiál informujúci o zabezpečení prípravy a účasti reprezentantov Slovenska na budúcoročných XXXI. Hrách olympiády a XV. paralympijských hrách v juhoamerickom Riu de Janeiro, ktorý pripravil minister školstva Juraj Draxler.

 

Garantom je Slovenský olympijský výbor (SOV), ktorý si podľa materiálu tentoraz nestanovuje konkrétny cieľ zisku medailí a umiestnení. Od športovcov však očakáva, že budú príkladne reprezentovať Slovensko a v súťažiach dosiahnu osobnostné výkonové maximum.

 

Celkové výdavky spojené so zabezpečením účasti reprezentantov SR na olympijských hrách Draxlerov rezort predpokladá vo výške 2,425 milióna eur. Zo štátneho rozpočtu by malo ísť 1,445 milióna eur.

 

Slovensko, ako predsedajúca krajina Rady Európskej únie v druhom polroku 2016, využije príležitosť konania olympijských hier. V Riu de Janeiro zorganizuje 8. augusta 2016 neformálne stretnutie ministrov zodpovedných za oblasť športu. Cieľom bude prediskutovanie agendy, ktorá sa týka športu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona