Ministri plánujú v roku 2017 predložiť 68 návrhov zákonov

NETKY.SK • 14 December 2016, 11:51 • 2 min
Ministri plánujú v roku 2017 predložiť 68 návrhov zákonov

BRATISLAVA - Na budúci rok by mali ministri predložiť vláde na schválenie 68 návrhov zákonov a 17 návrhov nariadení vlády. Uvádza sa to návrhu Plánu legislatívnych úloh vlády na rok 2017, ktorý schválila vláda. Materiál je vypracovaný na základe podkladov predložených ministerstvami a ostatnými ústrednými orgánmi štátnej správy, vychádza z programového vyhlásenia vlády a reflektuje potreby aplikačnej praxe.

slovakia

left justify in out

Rezort kultúry vo februári predloží návrh zákona o Fonde na podporu kultúry národnostných menšín, ktorý by mal zabezpečiť efektívnu podporu kultúrnych a vedeckých aktivít národnostných menšín. Fond by mal vzniknúť ako verejnoprávna inštitúcia. O prideľovaní prostriedkov z fondu by mali rozhodovať samotní zástupcovia všetkých národnostných menšín žijúcich na území Slovenska. Ministerstvo spravodlivosti by malo predložiť novelu zákona o sudcoch a prísediacich, ktorá by mala priniesť zmeny v oblasti výberu sudcov, hodnotenia ich práce a disciplinárnej zodpovednosti. Novela infozákona by mala ísť na vládu v apríli.

 

Rezort dopravy podľa predloženého materiálu pracuje na novele zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov a vypracuje zákona o podpore regionálneho rozvoja. Ministerstvo školstva bude na budúci rok meniť zákon o vysokých školách a pripraví aj návrh zákona o fonde na podporu športu. Z dielne rezortu zdravotníctva vzíde novela zákona o zdravotnej starostlivosti a službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Táto novela by ma zaviesť novú definície lekárskej služby prvej pomoci a ústavnej pohotovostnej služby s následnou úpravou pravidiel pre organizáciu a prevádzku minimálnej siete poskytovateľov lekárskej služby prvej pomoci.

 

Ministerstvo hospodárstva pripraví návrh zákona o zájazdoch a niektorých podmienkach podnikania v cestovnom ruchu. V druhom polroku by sa mala vláda zaoberať aj návrhom zákona o zodpovednosti verejných funkcionárov, ktorý by mal vytvoriť podmienky zavedenia osobnej hmotnej zodpovednosti osôb nakladajúcich s verejnými zdrojmi.

 

Ministerstvo spravodlivosti bude pracovať aj na návrhu zákona o správe zaisteného a zhabaného majetku v trestnom konaní a novele zákona o prokurátoroch a právnych čakateľoch, ktorá by mala priniesť zvýšenie verejnej kontroly prokuratúry a pri výbere prokurátorov kontrolu verejnosti tohto procesu prostredníctvom odborného prvku mimo rámca prokuratúry. Novelizovať sa bude aj zákon o preukazovaní pôvodu majetku.

 

Ministerstvo obrany bude mať na jeseň pripravenú novelu zákona o dobrovoľnej vojenskej príprave, ale aj novelu zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov, vyplýva z predloženého návrhu Plánu legislatívnych úloh vlády na rok 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies