Ministri odvolali A. Bubeníkovú z funkcie šéfky FNM

NETKY.SK • 13 Január 2012, 09:45 • 2 min
Ministri odvolali A. Bubeníkovú z funkcie šéfky FNM

Ministri odvolali A. Bubeníkovú z funkcie šéfky FNM

slovakia

left justify in out

img

Vládny kabinet dnes rozhodol o odvolaní šéfky Výkonného výboru Fondu národného majetku (FNM) Anny Bubeníkovej. Za jej odvolanie mali byť všetci ministri SaS, KDH, Mosta-Híd, ako aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Zvyšní zástupcovia SDKÚ-DS vo vláde boli údajne proti.
Návrh na vládu predložil minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS). Dôvodom na odvolanie majú byť podľa neho informácie, ktoré sa objavili na internete krátko pred Vianocami. Údajne spisy Slovenskej informačnej služby (SIS) pod názvom Gorila naznačujú korupčné správanie šéfky FNM v minulosti, pričom mala byť v úzkom spojení so spolumajiteľom Penty. Pravosť tvrdení o Bubeníkovej však doteraz nikto oficiálne nepotvrdil.
KDH sa k názoru SaS o nutnosti jej odchodu z funkcie pridalo v utorok (10.1.) večer po osobnom stretnutí predstaviteľov hnutia s Bubeníkovou. Za svojou nominantkou naopak naďalej stála SDKÚ-DS. Podpredseda strany Ivan Mikloš v utorok vyhlásil, že šéfka FNM má jeho dôveru.
Predsedníctvo Mosta-Híd rovnako v utorok prijalo rozhodnutie, že neodporúča svojim ministrom hlasovať za odvolanie Bubeníkovej z funkcie, ak sa neobjavia nejaké nové informácie. Doteraz totiž orgány činné v trestnom konaní nepotvrdili informácie zo spisu Gorila, ktoré sa jej týkajú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona