Ministri odovzdali návrhy programových priorít za svoje rezorty

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 13:36 • 2 min
Ministri odovzdali návrhy programových priorít za svoje rezorty

BRATISLAVA - Ministri dnes doniesli na rokovanie vlády návrhy do programového vyhlásenia vlády za svoje rezorty.

slovakia

left justify in out

Nechceli ich zatiaľ presnejšie predstavovať. Ako uviedol pre médiá podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák, sú to návrhy a teraz k nim zozbierajú pripomienky. Potrebujeme mať ešte čas upraviť ich do podoby, ktorá bude mať všeobecnú podporu v koalícii a aj v parlamente, vysvetlil. Premiér Robert Fico by mal skompletizovaný materiál predložiť na rokovanie vlády do 13. apríla. Následne vláda s programovým vyhlásením predstúpi pred parlament a bude žiadať poslancov o dôveru.


Kaliňák za svoj rezort uviedol, že na nich čakajú výzvy v oblasti boja proti organizovanému zločinu a nelegálnej migrácii. Spolu s ministerstvom spravodlivosti ako gestorom budú riešiť otázky týkajúce sa boja proti korupcii a zužovania priestoru na korupciu. Do programového vyhlásenia vlády by sa mali dostať aj veci týkajúce sa verejnej správy a otvárania klientskych centier a poskytovania lepšej služby občanom. Kaliňák avizuje ďalšie pokračovanie reformy ESO.V oblasti bezpečnosti je prioritou snaha, aby Slovensko patrilo medzi najbezpečnejšie krajiny, dodal.

 

Z hľadiska prípravy programového vyhlásenia by som v mojom prípade hovoril skôr o dolaďovaní ako nastavovaní, uviedol minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Lajčák za dôležitú označil oblasť rozvojovej pomoci, zvýšenie objemu prostriedkov a koncepčnejšiu starostlivosť o Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Tá by mala podľa ministra odrážať, že sa zmenila štruktúra slovenskej komunity v zahraničí, že je tam množstvo mladých ľudí s malými deťmi, ktorí si chcú udržať jazyk. Tradičná krajanská politika nie je adekvátna tomu, čo potrebujeme, dodal. Za krátkodobú prioritu označil úspešné predsedníctvo EÚ.


Minister obrany Peter Gajdoš zdôraznil, že jeho prioritou je zabezpečenie bezpečnosti a obrany SR. Je presvedčený, že zvýšenie bezpečnosti si občania SR zaslúžia, vyhlásil. Konkrétne návrhy, ktoré dnes odovzdal, nechcel komentovať, s tým že sa s nimi musia všetci koaliční partneri stotožniť.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies