Ministri obrany V4 sa operatívne stretli počas summitu NATO

NETKY.SK • 21 Máj 2012, 23:26 • 2 min
Ministri obrany V4 sa operatívne stretli počas summitu NATO

Ministri obrany V4 sa operatívne stretli počas summitu NATO - Politika Ministri obrany členských krajín V4 sa počas summitu NATO v Chicagu operatívne stretli, aby sa navzájom informovali o národných pozíciách. To, že sme sa stretli, je jasným dôkazom toho

slovakia

left justify in out

img

Ministri obrany členských krajín V4 sa počas summitu NATO v Chicagu operatívne stretli, aby sa navzájom informovali o národných pozíciách.
      "To, že sme sa stretli, je jasným dôkazom toho, že naša spolupráca je skutočne veľmi intenzívna," povedal v úvode zasadnutia minister Martin Glváč. "Som rád, že takéto stretnutia dokážeme zorganizovať promptne a ďakujem poľskému kolegovi, že túto schôdzku inicioval," uzavrel Glváč. Na stretnutí ministrov boli prítomní aj náčelníci generálnych štábov.
      Návrh poľskej strany na zahrnutie Nórska do formátu najbližšieho rokovania V4+1 bol schválený všetkými partnermi. Ide o využitie nórskych skúseností v oblasti spolupráce so susednými krajinami, ako aj tvorby plánovacích dokumentov rozvoja ozbrojených síl. Minister obrany Poľskej republiky Tomasz Siemoniak informoval partnerov o stretnutí s ukrajinským rezortným kolegom, ktorého obsahom bol aktuálny politický vývoj v oboch krajinách.
      Český minister obrany Alexander Vondra informoval partnerov o rokovaniach s nemeckým rezortným kolegom, ktoré sa týkali strategickej prepravy materiálu a techniky z Afganistanu v rámci postupného sťahovanie síl z operácie ISAF. "Je to náročný proces, ktorý sa bude týkať všetkých nás v dohľadnej dobe," zhodnotil Vondra. Na záver stretnutia ministrov obrany V4 minister Glváč potvrdil účasť slovenskej strany na projekte Mnohonárodného výcvikového centra, ktoré má ambíciu stať sa spoločným centrom prípravy a výcviku pilotov vrtuľníkov pod vedením Českej republiky, ktorá aktuálne predsedá Visegrádskej štvorke.
      TASR infromácie poskytol hovorca Ozbrojených síl SR a poverený hovorca MO SR Milan Vanga.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies