Ministri obrany SR a ČR diskutovali o rozvoji spolupráce i situácii s COVID-19

NETKY.SK • 21 Apríl 2020, 11:40 • 2 min
Ministri obrany SR a ČR diskutovali o rozvoji spolupráce i situácii s COVID-19

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v utorok telefonoval s ministrom obrany Českej republiky Lubomírom Metnarom.

slovakia

left justify in out

Šéfovia rezortov diskutovali o možnostiach rozvoja obrannej spolupráce štátov a venovali sa spoločnému riešeniu otázok v oblasti obrany a bezpečnosti v rámci V4, Európskej únie a NATO. Témou telefonického rozhovoru bola tiež aktuálna situácia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

 

Ministri hovorili o jednotlivých krokoch, ktoré rezorty obrany a ozbrojené sily prijali v súvislosti s pandémiou.

 

„V súčasnosti je našou hlavnou prioritou boj s ochorením COVID-19, čoho dôkazom je aj permanentné plnenie úloh našich vojakov priamo v teréne. V tejto súvislosti taktiež oceňujem ústretovosť a spoluprácu Českej republiky pri návratoch slovenských občanov späť na naše územie,“ uviedol Naď.

 

Dodal, že Slovenská republika je naďalej pripravená poskytovať potrebnú pomoc českým občanom, či už ide o ich tranzit cez územie Slovenska alebo repatriáciu.

 

Nový slovenský minister zároveň predstavil svojmu českému partnerovi ciele a priority súčasného vedenia rezortu.

 

Témou rozhovoru boli tiež možnosti a ďalší rozvoj bilaterálnej spolupráce v politicko-vojenskej oblasti.

 

„Obranná spolupráca našich krajín je dlhodobo na vysokej úrovni a prináša hmatateľné výsledky – či už v rámci vzdelávacích a výcvikových aktivít príslušníkov ozbrojených síl oboch krajín, ich účasti na medzinárodných cvičeniach, alebo napríklad aj pri ochrane vzdušného priestoru,“ skonštatoval Naď.

 

Zdôraznil, že jeho zámerom je pokračovať a ďalej prehlbovať česko-slovenské partnerstvo v tejto oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona