Ministri obrany krajín V4 budú rokovať vo Vysokých Tatrách o viacerých témach

NETKY.SK • 14 November 2018, 14:38 • 2 min
Ministri obrany krajín V4 budú rokovať vo Vysokých Tatrách o viacerých témach

TATRANSKÁ LOMNICA – Ministri obrany krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sa v rámci slovenského predsedníctva stretnú vo Vysokých Tatrách na dvojdňovom rokovaní.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková pre TASR uviedla, že v stredu a vo štvrtok 15. novembra sa budú v Tatranskej Lomnici venovať viacerým témam.

 

„V stredu budú partneri diskutovať najmä o otázkach a aktuálne prebiehajúcich iniciatívach regionálnej obrannej spolupráce vo V4,“ ozrejmila Capáková. Nasledujúci deň sa budú ministri venovať záverom samitu NATO v Bruseli, ako aj aktuálnym témam v rámci Severoatlantickej aliancie.

 

Ďalej majú v súvislosti s blížiacim sa stretnutím ministrov obrany Európskej únie (EÚ) v Bruseli rokovať aj o obranných iniciatívach EÚ a dôležitých témach spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky.

 

„Súčasťou zasadnutia budú aj témy spoločného vzdelávania, výcviku a cvičení, prípravy spoločnej bojovej skupiny krajín V4 či koordinácia spoločných postupov na multilaterálnych fórach,“ doplnila hovorkyňa. Spoločný program vyvrcholí vo štvrtok na poludnie spoločnou tlačovou konferenciou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies