Ministri obrany EÚ vinia z chemického útoku v Sýrii prezidenta Asada

NETKY.SK • 6 September 2013, 13:45 • 2 min
Ministri obrany EÚ vinia z chemického útoku v Sýrii prezidenta Asada

VILNIUS - Ministri obrany členských krajín EÚ sa na záver dvojdňového neformálneho stretnutia vo Vilniuse zhodli na tom, že za chemický útok z 21. augusta je vinný sýrsky vodca Bašár Asad.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí ministrov sa zúčastnila aj šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová a na jej pozvanie aj generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen. Rozhodnutie ministrov prišlo po tom, ako Francúzsko, Nemecko, Británia a USA zverejnili správy tajných služieb, ktoré z chemického útoku obviňujú Asada.

Rusko, člen Bezpečnostnej rady OSN, ktoré má právo veta, upozorňuje, že správy spravodajských služieb sú nedostatočné a potrebné sú ďalšie dôkazy.Neformálne zasadnutie ministrov obrany EÚ sa koná raz za šesť mesiacov v krajine práve predsedajúcej Rade EÚ. Schôdza je určená na neformálne diskusie o niektorých kľúčových otázkach v rámci spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky.

Neformálne zasadnutie Rady EÚ ministrov obrany vo Vilniuse sa zároveň sústredilo na prípravu decembrového summitu EÚ, ktorý má prediskutovať obranno-bezpečnostné záležitosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona