Ministri novej iránskej vlády si zriadili profily na Facebooku

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:22 • 2 min
Ministri novej iránskej vlády si zriadili profily na Facebooku

TEHERÁN - Takmer všetci členovia iránskeho kabinetu si zriadili profily na internetovej sociálnej sieti Facebook. Informovala o tom agentúra AP, podľa ktorej to môže znamenať krok smerom k väčšej otvorenosti, hoci je Facebook v islamskej republike stále oficiálne zablokovaný.

slovakia

left justify in out

Facebookové profily 15 iránskych ministrov sa dajú zhliadnuť v hlavnom meste Teherán prostredníctvom serveru proxy. Tamojšie noviny vo svojom dnešnom vydaní naznačili, že tento krok môže predznamenávať odstránenie niektorých bariér týkajúcich sa používania internetu v krajine. Po inaugurácii centristického a proreformného prezidenta Hasana Rúháního v auguste sa na Facebooku okrem jedného zaregistrovali všetci iránski ministri, rovnako ako aj samotný prezident.

Zástancovia tvrdej línie považujú internet za morálne skazený, hoci mnohí Iránci používajú server proxy na prístup do zakázaných webových stránok. "Zdá sa, že kľúč" - Rúháního volebný symbol v jeho prezidentskej kampani - "môže odomknúť cenzúru internetu," napísal proreformný iránsky denník Šarg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies