Ministri na budúcu stredu opäť zasadnú po päťtýždňovej pauze

NETKY.SK • 16 August 2014, 14:57 • 2 min
Ministri na budúcu stredu opäť zasadnú po päťtýždňovej pauze

BRATISLAVA - Ministri sa na budúcu stredu 20. augusta opäť zídu na pravidelnom rokovaní po päťtýždňovovom voľne.

slovakia

left justify in out

Posledná schôdza kabinetu sa uskutočnila 9. júla.
      

Letnú prestávku im iba raz prerušilo mimoriadne zasadnutie vlády, ktoré súviselo s pomocou pre povodňou postihnutú Vrátnu dolinu. Kabinet 28. júla odsúhlasil prvé tri milióny eur na odstránenie následkov živelnej pohromy.
      

Či sa ministri na budúci týždeň vrátia k avizovanému odvolávaniu a vymenovávaniu niektorých štátnych tajomníkov, nie je isté. Do programu zatiaľ takéto personálne otázky zaradené nie sú. Podľa informácií TASR však stále nie je dohoda na niektorých menách.
      

Zmeny na vládnych postoch avizoval premiér Robert Fico (Smer-SD). K prvým prišlo demisiou (2.7.) vtedajších ministrov školstva Dušana Čaploviča a hospodárstva Tomáša Malatinského. Tých nahradili štátni tajomníci na ministerstve hospodárstva Pavol Pavlis a  ministerstve financií Peter Pellegini.
      

Kabinet následne 9. júla schválil na uvoľnenú pozíciu po Pavlisovi Rastislava Chovanca. Odsúhlasiť mal aj zmeny v ďalších rezortoch, okrem iného nástupcu za Pellegriniho. K tomu však neprišlo. Neexistovala totiž dohoda na všetkých nových menách. K tejto otázke sa preto mal vrátiť po letnej pauze.
      

V stredu by mala vláda diskutovať o novelách zákonov o dohľade nad finančným trhom, o dani z príjmov, o pomoci v hmotnej núdzi, o poskytovaní vianočného príspevku či o sociálnom poistení. Všetky menované zmeny zákonov budú v pondelok 18. augusta predmetom rokovania tripartity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies