Ministri financií Ruska a Ukrajiny sa nedohodli na reštrukturalizácii dlhu Kyjev

NETKY.SK • 10 Október 2015, 13:21 • 2 min
Ministri financií Ruska a Ukrajiny sa nedohodli na reštrukturalizácii dlhu Kyjev

LIMA - Ministri financií Ruska a Ukrajiny sa počas stretnutia, ktoré sa konalo v piatok v Lime, nedohodli na reštrukturalizácii dlhu Kyjeva vo výške tri miliardy dolárov, ale dohodli sa na pokračovaní dialógu. Podľa agentúry TASS o tom informoval ruský minister financií Anton Siluanov.

slovakia

left justify in out

Ruský minister uviedol, že ruská delegácia na rokovaniach potvrdila pozíciu Moskvy, ktorý trvá na splatení dlhu Ukrajiny, a to do decembra.

 

Ukrajinská delegácia však oznámila, že Ukrajina taký objem peňazí v rozpočte nemá. Ponúkla teda Rusku podieľať sa na reštrukturalizácii ukrajinského dlhu spolu s ďalšími komerčnými veriteľmi. Siluanov túto ponuku v mene "Ruska odmietol" ako neprijateľnú.

 

Ukrajinská ministerka financií Natalie Jaresková po schôdzke so Siluanovom oznámila, že Ukrajina nemieni Rusku poskytnúť výhodnejšie podmienky na splatenie eurobondov vo výške tri miliardy dolárov, než na akých sa dohodla so súkromnými veriteľmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona